Начало » Новини » Страната

Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия

На 5 и 6 декември
Синор.БГ / 03.12.2019 г.
Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия

sinor

На 5 и 6 декември в София ще се проведат конференция с последваща работилница за стартиращи фирми в хранителната индустрия, съвместна инициатива на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Института за агростратегии и иновации (ИАИ).

Двудневният форум EIT Food Startup Awareness Event е насочен към стартиращи компании в сферата на хранително вкусовата промишленост. Членовете на общността EIT Food са участници от световна класа в международната сфера на храните: над 50 партньори от водещи фирми, изследователски центрове и университети в 13 държави. Визията на EIT Food е да постави Европа в центъра на глобалната революция в иновациите и производството на храни и нейната стойност в обществото, като същевременно спомогне да се повишат уменията и предприемаческия дух в сектора и да разгърне потенциала на малките и средни предприятия.

През първия ден 5 декември ще се проведе конференция на тема „Иновации и предприемачество в агро-хранителната система в България”. Сред лекторите ще бъдат експерти от министерствата на образованието и на земеделието.

На 6 декември са организирани практически обучения под формата на работилници (workshop) за стартиращи фирми.

Ако имате високо-потенциална идея за бизнес в агро-хранителния сектор, този уъркшоп е за вас, посочва Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации.

В рамките на един ден ще бъдат представени техники за самооценка на възможностите да развиете идеята си в успешен бизнес. С вас ще работят опитни обучители, които ще ви въведат в ефективни техники за бизнес моделиране и валидиране на критичните елементи от спектъра на методологията Lean StartUp. Уъркшопът ще бъде максимално практически насочен и ще включи ментори, които са успешни предприемачи и експерти от бранша.

Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия
6193
 

Последни материали
Виж
Напоителни системи ЕАД вдига капитала
Язовир Чаталка и още три недовършени обекта ще бъдат възстановени за напояване
Заседанието е на 22 септември
Земеделските министри в ЕС обсъждат спорната ОСП 2028-2034 г.
Втора част за плащанията в миналогодишната кампания
Едва 69 млн. лв. са преведени за плодове и зеленчуци през 2024 г.
Димитър Чолаков и приемствеността в семейния агробизнес
Първа част от справката на ДФЗ
Агросекторът получи близо 2 милиарда лева по директните плащания през 2024 г.
Земеделците ще заложат на бутикови култури
Людмил Работов: Ще намалим площите с рапица, ако въобще имаме шанс да я засеем
Свързани материали
Виж
Предстоящо
На 12 и 13 февруари в Гърция ще се проведе конференция за стартиращия бизнес
Предстоящо
На 8 ноември ще се проведе форум за насърчаване на младежкото предприемачество
Една от послединте мерки по ПРСР за преходния период
До 6 януари 2023 г. ще се приемат проекти на млади фермери, стартиращи нов бизнес
Кандидатства се до 10 април
EIT Food с четири програми до края на април за младежки стажове и финансиране на стартиращи фирми
Възможности
До 15 март възможност да кандидатствате за обучение по EIT Jumpstarter 2020
EIT Food Seedbed
До 15 март може да кандидатствате с идея за стартираща фирма в сектора на земеделието и хранителната индустрия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини