Начало » Новини » Страната

Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия

На 5 и 6 декември
Синор.БГ / 03.12.2019 г.
Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия

sinor

На 5 и 6 декември в София ще се проведат конференция с последваща работилница за стартиращи фирми в хранителната индустрия, съвместна инициатива на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Института за агростратегии и иновации (ИАИ).

Двудневният форум EIT Food Startup Awareness Event е насочен към стартиращи компании в сферата на хранително вкусовата промишленост. Членовете на общността EIT Food са участници от световна класа в международната сфера на храните: над 50 партньори от водещи фирми, изследователски центрове и университети в 13 държави. Визията на EIT Food е да постави Европа в центъра на глобалната революция в иновациите и производството на храни и нейната стойност в обществото, като същевременно спомогне да се повишат уменията и предприемаческия дух в сектора и да разгърне потенциала на малките и средни предприятия.

През първия ден 5 декември ще се проведе конференция на тема „Иновации и предприемачество в агро-хранителната система в България”. Сред лекторите ще бъдат експерти от министерствата на образованието и на земеделието.

На 6 декември са организирани практически обучения под формата на работилници (workshop) за стартиращи фирми.

Ако имате високо-потенциална идея за бизнес в агро-хранителния сектор, този уъркшоп е за вас, посочва Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации.

В рамките на един ден ще бъдат представени техники за самооценка на възможностите да развиете идеята си в успешен бизнес. С вас ще работят опитни обучители, които ще ви въведат в ефективни техники за бизнес моделиране и валидиране на критичните елементи от спектъра на методологията Lean StartUp. Уъркшопът ще бъде максимално практически насочен и ще включи ментори, които са успешни предприемачи и експерти от бранша.

Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия
6405
 

Последни материали
Виж
Ще има втори транш
По-голямата част от помощта за акциза върху горивата е изплатена
Мащабен митинг срещу институциите
Водни оръдия и газ срещу фермерите в Брюксел
Най-ниска в последните 5 години
Аграрен доклад 2025: Брутната добавена стойност в сектора падна до 2,7%
Наведнъж
На първо и второ четене депутатите приеха промени в Закона за защита на растенията
ОСП след 2028 г.
ЕС ще отпуска до 200 хил. евро на ферма за въвеждане на агроекологични мерки
Инициатива „Ден на отворените врати“
Агрополихим въведе 139 студенти и ученици в реалната индустрия
Свързани материали
Виж
Предстоящо
На 12 и 13 февруари в Гърция ще се проведе конференция за стартиращия бизнес
Предстоящо
На 8 ноември ще се проведе форум за насърчаване на младежкото предприемачество
Една от послединте мерки по ПРСР за преходния период
До 6 януари 2023 г. ще се приемат проекти на млади фермери, стартиращи нов бизнес
Кандидатства се до 10 април
EIT Food с четири програми до края на април за младежки стажове и финансиране на стартиращи фирми
Възможности
До 15 март възможност да кандидатствате за обучение по EIT Jumpstarter 2020
EIT Food Seedbed
До 15 март може да кандидатствате с идея за стартираща фирма в сектора на земеделието и хранителната индустрия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини