Начало » Новини » Страната
03.12.2019 г.

Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия

На 5 и 6 декември
Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия

sinor

На 5 и 6 декември в София ще се проведат конференция с последваща работилница за стартиращи фирми в хранителната индустрия, съвместна инициатива на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Института за агростратегии и иновации (ИАИ).

Двудневният форум EIT Food Startup Awareness Event е насочен към стартиращи компании в сферата на хранително вкусовата промишленост. Членовете на общността EIT Food са участници от световна класа в международната сфера на храните: над 50 партньори от водещи фирми, изследователски центрове и университети в 13 държави. Визията на EIT Food е да постави Европа в центъра на глобалната революция в иновациите и производството на храни и нейната стойност в обществото, като същевременно спомогне да се повишат уменията и предприемаческия дух в сектора и да разгърне потенциала на малките и средни предприятия.

През първия ден 5 декември ще се проведе конференция на тема „Иновации и предприемачество в агро-хранителната система в България”. Сред лекторите ще бъдат експерти от министерствата на образованието и на земеделието.

На 6 декември са организирани практически обучения под формата на работилници (workshop) за стартиращи фирми.

Ако имате високо-потенциална идея за бизнес в агро-хранителния сектор, този уъркшоп е за вас, посочва Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации.

В рамките на един ден ще бъдат представени техники за самооценка на възможностите да развиете идеята си в успешен бизнес. С вас ще работят опитни обучители, които ще ви въведат в ефективни техники за бизнес моделиране и валидиране на критичните елементи от спектъра на методологията Lean StartUp. Уъркшопът ще бъде максимално практически насочен и ще включи ментори, които са успешни предприемачи и експерти от бранша.

Конференция за стартиращ бизнес и иновации в хранителната индустрия
5219
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Предстоящо
На 8 ноември ще се проведе форум за насърчаване на младежкото предприемачество
Една от послединте мерки по ПРСР за преходния период
До 6 януари 2023 г. ще се приемат проекти на млади фермери, стартиращи нов бизнес
Кандидатства се до 10 април
EIT Food с четири програми до края на април за младежки стажове и финансиране на стартиращи фирми
Възможности
До 15 март възможност да кандидатствате за обучение по EIT Jumpstarter 2020
EIT Food Seedbed
До 15 март може да кандидатствате с идея за стартираща фирма в сектора на земеделието и хранителната индустрия
Предстоящо
Форум с европейско участие за иновациите в храните
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини