Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.08.2019 г.

Пълнен лук по ориенталски

Пълнен лук по ориенталски

Обелваме главите лук, като внимаваме да ги запазим цели. Изрязваме капаче отгоре и издълбаваме вътрешноста им. Нарязваме на дребно половината от вътрешноста и главичката червен лук. В дълбок съд разбъркваме нарязания лук, месото, захарта и стафидите. Прибавяме яйцето и накиснатия сухар и разбъркваме добре. След това слагаме магданоза, червения и черен пипер, кимиона, канелата и посоляваме. Отново разбъркваме. С така приготвената смес пълним главите лук и ги поставяме в подходяща тавичка. Заливаме ги с бульона и ги печем 30-40 минути. Сервираме ги с ориз. Ако искате ястието да е перфектно 10-15 минути преди да ги изкарате от фурната, поставете отгоре изрязаните капачета. Ястието е напълно готово когато лукът отвън трябва е омекнал, но вътре е по-твърд, за да държи месото.

Продукти: 4 едри глави лук, 200-300 г мляно агнешко месо, 1 главичка червен лук, 2 с. л. кафява захар, 50 г стафиди, 1 к. л. кимион, 1 к. л. канела, 1 к. л. лют пипер, 1 връзка магданоз, 1 яйце, 1 сухар, накиснат в мляко, 1 чаша пилешки бульон (1 кубче бульон, разтворен в топла вода).

Пълнен лук по ориенталски
8016
 

Последни материали
Виж
Спрямо споразумението за свободна търговия от 2016 г. обаче квотите растат
ЕС реално ще внася по-малко пшеница, ечемик и захар от Украйна
Сушата обаче влошава състоянието на царевица точно преди опрашването
Жътвата на пшеницата и ечемика във Франция върви изпреварващо
Окрупняването в сектора продължава през последните 10 години
Поголовието от свине и говеда в Германия спада заедно с броя на фермите
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Доклад на Синор.БГ
Законопроектът за агрохранителната верига е като Ферари без двигател. Няма да запали!
Изгорели са 7 от общо 122 декара с пшеница в блока
Разследват пожар в житен блок край монтанско село за умишлен палеж
Свързани материали
Виж
Млечна яхния от зелен лук
Полезни съвети
Трипс – големи проблеми от малък вредител
Прозводството на цветя в ЕС е бизнес за 98,9 млн. евро
Пълнен лук по добруджански
През седмицата зелето поскъпна на тържищата
Пълнен лук по добруджански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини