Начало » Новини » Коментари
19.08.2019 г.

Фермери комасират земите си със парцели на разсрочено плащане

Фермери комасират земите си със парцели на разсрочено плащане

Увеличените пари за земеделие през тази година активизираха пазара на земеделска земя. Фермери от цялата страна търсят изгодни земеделски земи, за да уедрят собствеността си и да разширят обработваемите си площи, твърдят наблюдатели на пазара. Това увеличава производителността и води до по-ефективно и модерно земеделие, което ще позволи на земеделските стопани да кандидатстват за субсидия по различните европрограми.

Все повече земеделци обаче търсят по-гъвкави схеми за плащане на желаната земя, твърдят наблюдатели на пазара. Част от тях се насочват към специализираните земеделски кредити, а други търсят земя на разсрочено плащане. Подобна опция предлага „Агрион“, лидер в управление на поземлени активи. Тази година дружеството оферира на купувачите изключително атрактивни и плодородни ниви в цялата страна, които могат да се купят разсрочено за период от 3 години, при минимално авансово плащане.

Купуването на вноски на избраната земя е отлична опция, както за големите фирми, които купуват сериозно количество земя, така и за малките производители, които ще имат възможност да купят съседни парцели и да уедрят земята си, без това да се отрази негативно на финансовото им планиране.

За да отговори на засиленото търсене през летния сезон, „Агрион“ обяви за продажба близо 5 000 качествени и плодородни парцела на цени, започващи от 300 лв./дка. Предлагат се близо 28 хил. дка в над 700 землища в цялата страна. Най-силно е търсенето на наши терени около Шумен, Плевен, Бургас и Стара Загора“, казаха от „Агрион“. Пълна информация за големината и местоположението на парцелите, които дружеството продава, може да се намери на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform, на безплатния национален телефон 080011166  или на място, в офисите на „Агрион“.

Кандидати за плодородната земя са крупни собственици на имоти, по-малки земеделски производители или арендатори. Традиционно най-много земеделска земя се купува от фермерите, които искат да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, твърдят брокери „В последните месеци се забелязва тенденция парцели да се купуват също така и от пчелари и производители, които се занимават с овощни градини“, споделиха от земеделското дружество.

Покупката на земя може да донесе сигурни доходи на купувачите, ако впоследствие решат да я отдават под наем или аренда. Средната рента в България се увеличава всяка година и през миналата година е достигнала 48лв./дка. Сметките показват, че след покупката на земеделска земя и отдаването й под наем, тя носи на собственика поне 5% доходност, което е значително повече от средното за пазара.

„С продажба на атрактивни имоти искаме да искаме да дадем възможност на повече хора да печелят от развитието на селското стопанство и от притежаването на земеделска земя“, казаха от „Агрион“.

Фермери комасират земите си със парцели на разсрочено плащане
11073
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини