Начало » Новини » Света
14.07.2019 г.

Родна фирма вдига в Украйна съвместен завод за техника за преработка на агропродукция

Заедно с местни партньори
Родна фирма вдига в Украйна съвместен завод за техника за преработка на агропродукция

В Харковска област на Украйна ще бъде построен завод за производство на високотехнологично оборудване за предприятия, преработващи селскостопанска продукция, чиито инвеститори са българската компания „Елика-Елеватор” и местният холдинг VEKTOR Сompany Group. Това съобщиха президентът на холдинга Александър Александров, партньорът в базираната в Силистра компания Йордан Радулов и представителят на компанията в Молдова и Русия Андрей Шпаков.  

Продукцията на завода ще се продава под марката „Елика Украйна”. Очаква се самото предприятие да бъде построено за 2 години, като ще осигури над 300 работни места, съобщи електронното издание АПК-Информ. 

„Нашата страна трябва да усъвършенства своята преработваща промишленост и да развива износа на висококачествена и технологична готова продукция. Украйна и България остават важни икономически партньори една за друга. Решихме да обединим усилията на украинска и българска компания и да построим най-модерното високотехнологично предприятие за производството на оборудване за хранителната преработваща промишленост в Украйна”, заяви Александров.

„Този завод ще е първият по рода си в Украйна. Той ще произвежда иновационно оборудване, подпомагащо развитието на максималната преработка на зърнени и маслодайни култури”, посочи на свой ред Шпаков.

Според Александров благодарение на високата си енергийна ефективност и иновационност техниката на „Елика Украйна” ще даде възможност на преработвателите да понижат производствените си разходи и да повишат рентабилността на готовата продукция. Употребата на оборудването ще осигури и високо качество на преработваната продукция, която ще отговаря на всички световни стандарти. С развитието на собствена максимална преработка на зърнените и маслодайните култури ще се позволи на Украйна да намали донякъде вноса и това ще направи готовата продукция по-достъпна за крайния потребител.

„Елика-Елеватор” е семейна фирма с над 100 служители. Произвежда и доставя широк асортимент техника за обработка и съхраняване на зърно, за пречистване и обработка на маслодайни семена, както и специализирани машини за хранителната промишленост. Продуктовите линии са съчетани с пълна гама решевия за вертикална и хоризонтална обработка на насипни материали и с машини за сортиране и почистване. Компанията е известна с един от най-търсените си продукти – напълно комплектована линия за белене на слънчоглед, разработена от собствен екип от инженери и техници. Произвежданата от „Елика-Елеватор” техника се реализира в държавите-членки на Европейския съюз и в страните от Азия, Африка и Южна Америка.

Холдингът VEKTOR Сompany Group включва 5 предприятия. Има дългогодишна практика в селскостопанския сектор и по-конкретно в маслодайния, фуражния и елеваторния бранш, както и в енергийната сфера и защитата на околната среда , без които е невъзможен затворения производствен цикъл и бъдещото ефективно развитие. За 20 години е натрупан безценен опит в усъвършенстването на технологиите и практическите решения, използвани успешно в реализирането и разработването на технологични проекти в областта на строителството на комплекси за съхраняване и преработка на зърнени и маслодайни култури със затворен цикъл, както и на съвременни животновъдни комплекси. От 1995 г. досега холдингът реконструира и изгражда заводи за измличане на масла от различни култури, реализирайки няколко десетки проекта за предприятия за комбинирани фуражи, мелници и силози в Украйна, Европа и страните от СЪюза на независимите държави, печелейки доверието на клиенти и браншовици.

Родна фирма вдига в Украйна съвместен завод за техника за преработка на агропродукция
13758
 

Последни материали
Виж
Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните
Димитър Главчев е предложил длъжността да заеме Георги Тахов
Изненадваща оставка на Кирил Вътев
С иззграждане на съоръжения за съхранение на зеленчука за 8 милиона евро
Румънски кооператив ще намаляват зависимостта от вноса на кромид
Необичайно ранното цъфтене заради горещото време ги завари още слаби
Украинските градинари се оплакват от липсата на пчели
Увеличеното производство на биодизел подкрепя цените на рапичното семе в Европа
ДФЗ обяви три свободни позиции за „Старши експерт“
Свързани материали
Виж
Необичайно ранното цъфтене заради горещото време ги завари още слаби
Украинските градинари се оплакват от липсата на пчели
Чиновници изкарвали над 160 000 долара месечно за издаване на сертификати
В Украйна разкриха схема за изнудване на износители на зърно
През първата половина от селскостопанския сезон
Износът на захар от Украйна скочи с 64 на сто
В количествено изражение през март на годишна база
Износът на пшеница и ечемик от Украйна скочи рязко за сметка на царевицата
ЕС продължи безмитния внос от Украйна
Особено компании без собствени складове, транспорт и износ
Производителите на пшеница и ечемик в Украйна губят почти по 100 долара на тон
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини