Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
02.03.2019 г.

Ваня Горчева: БАСФ залага на точното управление на бюджета

Промоционалните пакети за 2019 г.
Ваня Горчева: БАСФ залага на точното управление на бюджета

Темата за управлението на финансовия ресурс при фермерите е от изключително значение, затова и в работата с клиентите „БАСФ Решения в земеделието“ залага на управлението на бюджета, защото „с нашите препарати освен защита на културите, фермерите осигуряват защита и на всички останали вложения в производството“. С тези думи Ваня Горчева, мениджър за България и Западни Балкани на БАСФ Решения в земеделието, се обърна към земеделските производители от Южна България по време на февруарското представяне на промоционалните предложения на компанията за 2019 г., организирано в Пловдив.

Като припомни, че средствата за растителна защита обхващат между 10 и 15% от общите разходи на земеделските производители, Горчева изтъкна голямата необходимост клиентите да са убедени в техническите характеристики на продуктите. Защото на фона на голямата конкуренция на пазара на препарати за растителна защита е важно стопаните да направят точния избор.

Хибриди рапица на БАСФ!

След сухата есен и сравнително меката зима състоянието на есенниците не е особено обнадеждаващо, като на места житата са редки. Това е показало обследването на терените, направено в различни краища на страната. Като припомнят и състоянието на есенниците през миналата пролет, когато нападението на ръжда и други болести беше необичайно, експертите са подготвили някои основни технологии, подходящи за защита в предстоящия пролетен сезон.

Тази година продължава промоцията „Направи си сам пакет“, при която се постига цена по-добра от соло цените. Ако стопаните сами комбинират два или повече продукта за една и съща площ в житни култури, те ще ги получат с 10% по-добра цена.

Става въпрос за избор на поне два препарата за една и съща площ в житни култури - избор между хербицидите Биатлон 4 Д® и Палас®, а също и фунгицидите Приаксор®, Диамант® Макс, Капало®, Танго®Супер и Дует® Ултра. Сред специалните предложения са и кешбек ваучерите, които са залепени на кашоните на Приаксор и на Капало. При покупка на 20 литра Приаксор®, стопаните получават ваучер от 50 лева. При Капало® - освен 50 лв. ваучер за 20 л от препарата, също и 10% по-добра цена спрямо миналата година.

Новото тази година е допълнително 10% по-добра цена на Диамант® Макс, Биатлон 4 Д® и Палас®, а с 5% е намалението в цената за Танго® Супер.

Сред хербицидите изпъква Биатлон 4D, който успешно действа срещу всички житни и широколистни плевели при пролетен ечемик и пшеница. Доказано ефикасен е при 80 плевели. Третирането с него се прилага от октомври до края на април, като дозата е 4-5 грама на декар.Регистриран е в широк диапазон - от трети лист на културата до фаза флагов лист при пшеница, ечемик, ръж, овес, тритикале. Освен това може да се използва от производителите за третиране в много широк температурен диапазон - от 5 градуса по Целзий до 25 градуса към момента на пръскане.

Експертите на „БАСФ наблягат и на качествата на фунгицида Приаксор®, за който се смята, че е „бъдещето днес“. Той е първият фунгицид с комбинация от най-новият SDHI и най-новия стробилурин, който има дълго действие срещу болестите. Преодолява добре и стресовите фактори при растенията. Стимулира фотосинтезата и помага на културите да усвояват по-пълноценно хранителните вещества и да наваксат развитието си.

Интензивната технология, предлагана за 2019 г., е комбинирано използване на Приаксор® 75 мл на дка - от фаза братене до вретене на културите с Диамант® Макс 120 мл на дка – от фаза флагов лист до изкласяване. Диамант Макс от линията AgCelence  влияе пряко върху физиологията на растенията и устойчивостта им към стрес.

Втората комбинация е Капало® и Приаксор®, като първият фунгицид  е в доза от 100 мл за дка, а вторият – 75 мл на дка. Капало® е еталонът за иновация от активни вещества с най-дълга защита от 5-6 седмици, ефективен особено при базичното гниене. Stick&Stay формулацията му позволява да бъде 100% усвоен от растенията.

Базовата технология, предлагана от БАСФ, включва фунгицидите Танго®Супер и Дует® Ултра, които се справят с всички листни болести. Продължителността на действие е 5 седмици на  Танго® Супер, а третирането е от фаза братене до фаза вретенене, като дозата е 100 мл на дка. С Дует® Ултра пръскането е 60 мл на дка през април, когато културите са във фаза изкласяване.

От промоциите при опазването на слънчоглед, рапица и други земеделски култури „БАСФ“ набляга на продукта Пулсар® Плюс - новият хербицид за Clearfield® и Clearfield® Plus хибриди (с регистрация вече и за Clearfield® хибриди слънчоглед). Благодарение на уникалната формулация с комплекс от аджуванти този хербицид разгражда напълно восъчния слой на лободата и плътно покрива листата на плевела.

За пореден път в пакет с хербицида Стомп® Аква компанията осигурява по-изгодна цена за Пулсар®, посочи при представянето на новите оферти Ваня Горчева.

Спрямо 2018 г. Стомп® Аква е с 5% по-ниска цена, като този път има и второ търговско име Прол® Аква. Само да припомним, че това е отличен почвен хербицид, устойчиво преборващ голям набор от широколистни и житни плевели, посочи и Върбан Върбанов, Регионален мениджър на БАСФ за Южна България.

Промоционална цена има и за хербицида Стратос® Ултра – 10% имаме намаление през тази година. Препаратът има уникално действие срещу житните плевели и ненадмината селективност при слънчоглед, рапица и много други широколистни култури. Рекорд® Нов е новият Калам® с Келвин® Ултра и безплатен аджувант Деш® - за отлично вегетационно справяне с плевелите – житни и широколистни в царевица.

За втора поредна година от 2017 г. насам компанията предлага и 10% по-добра цена за Арат®. Карикс® и Карамба® също имат промоция с безплатен Вазтак® за половината площи при всеки 15 литра покупка на Карикс®/Карамба®. Получавате 1 л Вазтак®нов. И още нещо – за всеки 100 л Карикс®/Карамба® се предоставя безплатно по още 5 л Карикс®/Карамба®.

Сред фунгицидите, които БАСФ препоръча за справяне с болестите при слънчогледа, отново са Пиктор® и Ретенго®, които са изключително ефективни срещу основно патогени като фома, сиво гниене, алтернария, склеротиния, фомопсис и др., припомни Тодор Евтимов, технически мениджър в компанията.

Третиранията с Пиктор® е в доза 30-50 мл на дка, като началото започва от 4 лист на културата до цъфтежа в първата половина на юли. Времето за пръскане с Ретенго® е в диапазона оформяне на 4-и лист на слънчогледа до жълт бутон на стъблото. Дозата е между 50 и 80 мл на дка.

При рапицата Пиктор® отново е препоръчителният фунгицид от 50 мл на дка, като третиранията стават от жълт бутон до цъфтеж на културата. Фунгицидът Карикс®  растежен регулатор и фунгицид също има изключително добро действие, като за разлика от първото третиране наесен, което е в доза от 70 мл на дка, през март препоръката вече е за 100 мл на дка, когато рапицата е във фаза розетка до жълт бутон.

Тази година БАСФ предлага и промоционално пътуване до Белгия за обмяна на опит, като предимство ще имат фермерите с интерес към новата генетика при рапицата. Условието е стопаните да са купили над 1 л Пиктор® или Ретенго® до 30 април 2019 г. Победителите ще бъдат избрани чрез томбола.

Екатерина Стоилова

Ваня Горчева: БАСФ залага на точното управление на бюджета
12198
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
БАСФ - иновации и партньорство за успешно българско земеделие
Ваня Горчева поема глобална позиция след изключителните успехи, постигнати в България
„БАСФ - Решения в Земеделието” с нов Бизнес Мениджър за България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини