Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
26.02.2019 г.

Кое прави новата серия телескопични товарачи JCB Loadall революционна?

Кое прави новата серия телескопични товарачи JCB Loadall революционна?

Трудно е да се опише представянето в Англия на новата III-та серия телескопични товарачи JCB, защото това, което видя българската група заедно с над 100 журналисти от цяла Европа, е истинска революция на технологиите. По време на представянето научихме, че новото поколение телескопични товарачи JCB Серия III е кулминация в развитието и резултат на 5 години разработки и изпитания и над 8 млн. паунда инвестиции. On top of everything - На върха на всичко останало - е посланието на новия модел.

Товарачите ще се предлагат във версии Agri, Agri Plus, Agri Super и Agri Pro. Новата Серия III JCB Loadall включва 4 модела с до 200 кг повишена товароносимост спрямо предшествениците си.

След края на ефектната премиера пред медиите на новата серия  JCB Loadall Тим Бърноп, Ръководител Иновации и Развитие от JCB заяви за българските медии:

“Новата III -а серия товарачи JCB замества по-старото поколение и предлага много подобрения и изцяло нова кабина CommandPlus. JCB са вплели в новата серия най-новите технологии, като са увеличили комфорта и сигурността на оператора максимално. Това са едни изключително продуктивни машини за всякакви операции в стопанството и същевременно бързи на пътя. Българският пазар за нас е определено много важен и ще се радваме българските фермери да могат да работят още по-продуктивно и ефективно. Затова определено ще разчитаме на нашия партньор Оптиком, които винаги представят новите машини по един блестящ начин, което не се съмняваме ще се случи и сега”.

След като JCB посрещна журналистите от цяла Европа подобаващо и след бляскавата премиера в посетителския център на компанията гостите имаха възможност да обсъдят видяното на чаша шампанско в новия голф клуб, който скоро отваря врати за клиенти и гости на JCB.

Следващият ден бе посветен на обстойна полева демонстрация и тестове на новите машини. Журналистите имаха възможност сами да управляват машините и се убедят в техните възможности и предимства.

Какво показаха тестовете на машините в реални условия?

Новият модел е изцяло насочен към операторите от земеделския сектор, с изцяло нова кабина Command Plus, която е по-тиха, по-широка и по-дълга, с по-удобна позиция на оператора и удобни уреди за управление. Дизайнът значително подобрява видимостта напред и нагоре, което поставя нови стандарти за производителността, безопасността и лесната работа. Доказаните двигатели JCB EcoMAX и трансмисии осигуряват горивна ефективност, по-бързи работни цикли и висока скорост при движение.

Повече сила и производителност

- Повишена товароподемност 100/200 кг за всички модели в гамата с височина на повдигане 6, 7 и 9,5 м

- Опция за хидравлично нивелиране на предния мост за прецизно поставяне на товара

- Освобождаване на налягането от кабината и отвън, за по-лесна смяна на приспособленията

- Бързина и пълен контрол на стрелата

- Умна хидравлика за отлична работа с приспособления с нужда от по-голям дебит

- Максимална бързина и прецизност на операциите, които пестят време на полето или във фермата

- 25% увеличена производителност, нисък разход на гориво - 5,97 л/час

Ключов момент за цялостната ефективност на машините е оборудването им с т.нар.  хидравличен пакет, който съчетава повишената производителност с икономията на гориво. Амортисьорът на края на телескопичната стрела дава възможност стрелата да забавя ход, при изкачване или спускане, преди да достигне до крайната точка. А когато машината се движи, адаптивното окачване SSA на JCB се активира автоматично, при скорост надвишаваща 4 км/ч. И обратно, когато слиза под този праг, устройството се деактивира.

Новата кабина Command Plus - Най-добрата, създавана досега от JCB

Най-впечатляващата иновация при новата серия телескопични товарачи JCB е кабината Command Plus, която предлага:

- удобна позиция за водача с регулируема кормилна колона за по-лесно влизане и излизане;

- еднокомпонентно извито предно стъкло до покрива с 14% подобрена видимост;

- 92% от остъклената площ се покрива от чистачките за перфектно почистване

- 12% увеличен обем;

- над 60% повече пространство за съхранение на вещи с кутии за документи, инструменти, храна и напитки;

- нова климатична система и подобрена циркулация на въздуха с 66% по-бързо размразяване и премахване на замъгляването;

- изцяло нова звукоизолация в кабината, интериор с меки повърхности за редуциране нивата на шум с 50% до 69 dB;

- 7-инчов цветен екран, луксозна седалка, поставка за телефон, интегрирани микрофон и говорители за хендсфри разговори, Bluetooth.

Матю Кокерил, старши продуктов специалист:

В кабината вложихме най-много усилия при разработките. Тя има извит панорамен покрив и предлага по-добра видимост към работната стрела, както и във всички останали посоки.

В новата кабина на телескопичните товарачи JCB земеделците разполагат и с повече място (12% повече обем) и пространство за съхранение на вещи (+ 60%).

За да се работи при всякакви метеорологични условия, кабината е оборудвана с 4 чистачки, които покриват 92% от панорамното предно стъкло и 1 за задното стъкло. Звукоизолацията в кабината е изцяло нова и нивото на звука е понижено до 69 dB вместо предишнитe 78 dB, което я прави най-безшумната на пазара, според производителя. Вентилационната система аналогично търпи модификация. Премахването на замъгляването и размразяването е с 66% по-бързо от предишната версия благодарение на автоматичния климатичен контрол (климатроник) и като цяло температурата на борда се контролира много лесно.

7-инчов цветен екран и луксозна седалка.

В новата кабина CommandPlus JCB обръща сериозно внимание на свързаността. 7-инчовият цветен екран е интуитивен, с повече информация и удобен за работа. Инсталацията включва USB гнездо, 3.5 мм жак, Bluetooth, интегриран микрофон и говорители за свързване на смартфон и други мобилни устройства. Луксозната Deluxe кожена седалка е с въздушно окачване, снабдена с подгряване и обдухване. Това допълнително допринася за повишен комфорт на оператора, който има усещането, че е в луксозен автомобил, а не в работна машина.

Новата серия телескопични товарачи на JCB предлагат по-модерен екстериор, без да губят типичната ДНК визия и технология на марката.

Повишена ефективност

По време на тестовете стана ясно, че вече не се налага спиране по време на работа! Три са възможните режими на управление на трансмисията: включено, изключено или автоматично. Пропорционалното управление на оборудването, предотвратява нуждата от многократно манипулиране на джойстика от водача.

Движението се възпроизвежда автоматично, след като функцията е активирана и ходът на джойстика определя интензивността на движенията. В допълнение към иновациите, свързани с хидравликата, за да смените приспособлението на стрелата (кофа, шипка, палетни вилици и др.) , вече дори няма нужда да изключвате двигателя. Има бутон в кабината, който освобождава хидравличното налягане на веригата и улеснява работата по смяната на желаното приспособление.

В края на европейската премиера всички бяха единодушни, че слоганът на новата серия “On top of everything - На върха на всичко!” важи в пълна сила за телескопичните товарачи JCB III -а серия.

Очаквайте новите модели JCB скоро и в България, представени от официалния вносител на марката - фирма Оптиком - Стара Загора.

За повече информация може да посетите сайта на компанията: www.opticom-bg.com

Кое прави новата серия телескопични товарачи JCB Loadall революционна?
16550
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Ще ги видите за първи път на БАТА АГРО пролет 2016
Подобрения на телескопичните товарачи JCB повишават производителността и намаляват разхода на гориво
Стотици фермери посетиха първия по рода си агропразник край търновското село Поликраище
Оптиком наистина впечатли фермерите с грандиозен парад на техника
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини