Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
29.02.2016 г.

Подобрения на телескопичните товарачи JCB повишават производителността и намаляват разхода на гориво

Ще ги видите за първи път на БАТА АГРО пролет 2016

JCB - номер едно в света производител на телескопични товарачи представя набор от нови разработки при гамата телескопични товарачи на БАТА АГРО пролет 2016. Те включват иновативния двигател, отговарящ на изискванията на Tier 4 Final (етап IV) и нови функции за водещия в индустрията за универсални товарачи пакет Smart Hydraulics. Поставят се нови стандарти за икономия на гориво и производителност в процеса на товарене и обработка.

Първите JCB телескопични товарачи за европейските пазари с новия двигател JCB EcoMAX T4 Final са товарачите 531-70, 536-60, 536-70, 541-70 и високовдигащия 535-95, както и високопроизводителните 550-80 и 560-80. Моделите JCB 541-70 Agri Super и 535-95 Agri Plus с Т4F двигатели ще бъдат представени на щанда на Оптиком заедно с новия 525-60 Agri Plus и 516-40 Agri от гамата компактни телескопични товарачи. Колесният челен товарач JCB 418S и компактният маневрен челен товарач с чупеща рама JCB 403 ще допълват избора на фермерите.

Нов двигател

Новият двигател на JCB EcoMAX T4 Final използва компактна, високо ефективна система SCR за намаляване на азотния окис, за да отговори на строгите стандарти Евро IV / Tier 4 Final за разрешените емисии и надгражда успеха на високоефективния двигател EcoMAX T4i (Етап IIIB), използван в хиляди машини на JCB.

Основните предимства са:

* Намалява се разхода на гориво;

* Двигателят е монтиран по начин, който не влияе негативно върху видимостта или размера на машината;

* Еднокомпонентна SCR система, вградена под капака на двигателя;

* Ефективно горене, което означава, че няма нужда от скъп филтър за твърди частици.

Двигателят EcoMAX Tier 4 Final има същите характеристики за мощност и въртящ момент, като своите предшественици T4i с изходяща мощност от 109 к.с., 125 к.с. и 145 к.с. (81kW, 93kW и 108kW) и нива на въртящ момент, които гарантират нарастваща производителност.

Системата SCR е вградена на мястото на заглушителя на ауспуха, вече под капака на двигателя, като замества външно монтирания заглушител на ауспуха при предишното поколение товарачи. За разлика от решенията, които карат други производители да увеличат междуосието на машините или да уголемят капака на двигателя, при JCB решението е по-опростено и гарантира, че JCB товарачите запазват отлична видимост във всички посоки и лекота на използване.

Пакет Smart Technology от JCB

Всички телескопични товарачи Loadall Tier 4 Final разполагат с пакета Smart Technology на JCB, който осигурява значителни предимства в производителността и икономия на гориво – това показват данните от клиентите, събрани от JCB LiveLink система от над 4 200 товарачи.

Данните показват, че в течение на 25 милиона машинни часа, товарачите от модела JCB 526-56 (с 2,6 тона товароподемност на височина 5,6 м) до модела JCB 560-80 (6 тона на 7,9 метра) консумират средно само по 5,97 литра/час за широка гама от селскостопански приложения.

Ползите от уникалната регенеративна хидравлична система JCB, която позволява по-бърза работа на стрелата при по-ниски обороти на двигателя, са най-очевидни в процеса на товарене, когато стрелата се сваля бързо и е готова да поеме следващата кофа със зърно или щипка с оборски тор. Сравнение между машини със и без системата показват, че тя може да подобри времето на цикъла с около 20% или да намали разхода на горивото с 15%, за да се манипулира същото количество товари.

Нова опция спомагателна хидравлика с голям дебит осигурява до 140 литра/мин. дебит при налягане 190 бара - идеална за приспособления за бали, четки за почистване и други подобни приспособления, изискващи по-голям дебит и хидравлична мощност.

Това подобрение се допълва от други, въведени със Smart Hydraulics, а именно: демпферирането на хода на стрелата в крайните положения и автоматичното активиране на окачването на стрелата. Допълнително подобрение се осигурява от новата версия на Smooth Ride Suspension (SRS, система за пневматично окачване на стрeлата), която се активира автоматично при режим “auto” и движеща се машина.

С избиране на позиция „авто“, SRS се изключва при ниска скорост - за прецизно поставяне на палет или сандък с картофи, например - и автоматично повторно се включва, когато машината е със скорост над 4 км/ч. Така се избягва необходимостта да се спуска стрелата при неподвижна машина и операторът може да избира между позициите „изключен“, „включен“ и новия режим „авто“.

Системата за управление на комфорта вече елиминира нуждата операторът да прави повторни движения с джойстика и да разтърсва кофата или щипката за освобождаване на лепкави материали, за изсипване на зърното от кофата с по-голяма прецизност или постепенното изсипване на зелена маса или царевицата от вилицата при силажиране.

Силата на разтърсването се регулира чрез пропорционално движение на джойстика за управление.

В кабината вече е изведен бутон за освобождаване на налягането от допълнителна хидравлична услуга за по-голямо удобство при смяна на прикачените приспособления, а за повече светлина около машината се предлага пакет от мощни LED светлини. Друга нова опция е задна светлина за теглича, както и нови видове тегличи Rockinger.

Подобрения на телескопичните товарачи JCB повишават производителността и намаляват разхода на гориво
7671
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини