Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
13.02.2019 г.

Добрите решения за чисти и здрави посеви от житни култури

Corteva™agriscience обедини огромния научен и производствен потенциал на DuPontPioneer, DuPontCropProtection и DowAgroSciences
Добрите решения за чисти и здрави посеви от житни култури

Corteva™agriscience обедини трите бранда - Dow AgroSciences, DuPont Растителна Защита и DuPont Pioneer Семена. Така вече ще бъде представяна и новата компания. Името на Corteva е комбинация от две думи – „core“, което означава сърце и „teva“ – земя, т.е. сърцето на земята. Всъщност бе обединен огромния научен и производствен  потенциал на DuPontPioneer, DuPontCropProtection и DowAgroSciences. Това даде  изключителни лидерски възможности в предоставянето на  иновации, решения и услуги, които са от реална полза за фермерите.

Предложенията на Corteva™agriscience за новия сезон са неустоими! Накратко представяме добрите решения за чисти и здрави посеви от житни култури.

Дерби® Супер Едно/Ланселот® - хербицид, който ефективно се бори с икономически важните едногодишни и многогодишни  широколистни плевели.Той е регистриран за приложениепри житни култури  - пшеница и ечемик. Спира растежа и развитието на чувствителните плевели в рамките на един ден след третирането.

Дерби® Супер едно/ Ланселот® работи перфектно при оптимална влажност на почвата, при която плевелите се развиват нормално. Ниските температури до 5Cº и температурни амплитуди не влият на действието му.

Действа предимно като вегетационен  хербицид, проникващ в плевелите през  вегетативните части  и след това се транслоцира в цялото растение. Другото предимство на Дерби® Супер едно/Ланселот®е, чепритежава и изразено почвено действие, което позволява по-нататъшна защитаот 2-3 седмици от вторично поникващи широколистни плевели.

Селективен  е към културата, приложен след втори лист,  ефективен срещу лепка,  дори и в напреднал стадий, ефемерни плевели и срещу технологична самосевка слънчоглед, както и срещу технологична самосевка рапица.

Палас® 75 ВГ- хербицид за едновременна борба срещу житни и широколистни плевели при пшеница. Тойe доказан еталон за борба срещу Овсига и Власатка в България. Продуктътможе да се прилага от 3-ти лист до втори стъблен възел. Палас®  има основно  вегетационно  действие, но има  и  почвено действие, насочено срещу вторично поникващите  плевели. Той съдържа иновативното широкоспектърно активно вещество Пироксулам.

Няма ограничения в сеитбооборота за следващи култури, включително и бобови.

Корело® Дуо 85 ВГ е най-широкоспектърният хербицид за борба срещу житни и широколистни плевели. Дава безупречен контрол на всички икономически значими плевели при пшеница, тритикале и ръж.

До няколко часа след приложениеторазвитието на плевелите спира, а след няколко дни се появяват визуалните признаци на ефективност. Пълно загиване на плевелите може да отнеме от 1 до 3 седмици.

Не се влияе от ниски температури и високи амплитуди, селективен е към културата, приложен след втори лист, ефективен срещу самосевка слънчоглед и рапица. Корело® Дуо е стандарт срещу Ливадна власаткаи Овсига.

Той предлага отличен контрол и на всички икономически важни широколистни плевели с едно третиране.

Старане® Голде вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели. Еталон срещу лепка и поветица.  Хербицидът е комбинация от активните вещества флуроксипир и флорасулам. Старане Голд® е селективен към пшеница, ръж, овес, ечемик и тритикале.

Прилага се от втори лист до вретенене на културата, през есента или пролетта.

Мустанг® - селективен системен хербицид за борба с широколистни плевели в пшеница и ечемик, включително устойчиви на хормоноподобните хербициди.

Продуктът съдържа две активни вещества, които блокират растежа на плевела и водят до неговото загиване. Приложението му е вегетационно:

При есенно третиране житните култури трябва да са влезли във фаза братене, широколистните плевели да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15 см.

При пролетно третиране на житните култури може да се използва до края на фаза братене, широколистните плевели трябва да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15см. Третиранетотрябва дасеизвършвадокраянафазабратене.

Мустанг® може да се смесва с фунгициди, противожитни хербициди, листни торове и инсектициди.

За борба срещу всички икономически важни болести в житните култури предлагаме добре познатия фунгицид Алегро®. Той е фунгицид от концепцията AgCelence на BASF.Комбинацията от стробилурин с единот най-силнитетриазоли – епоксиконазол по отношение на видовете ръжди и септория дава по-удължена защита срещу тези болести. Същотака усилвафотосинтезата и блокира хормона етилен, който се синтезира от културата пристресови условия.

През 2019 г. търсете по-добрата цена с пакетното предложение Дерби® Супер Едно + Алегро®. Този пакет ще предостави безупречно справяне с плевелите и болестите по житните култури.

Добрите решения за чисти и здрави посеви от житни култури
10237
 

Последни материали
Виж
БАБХ
От днес започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Могат да участват фирми в областта на хранително-всуковата промишленост и агросектора
На 25 април се организира българо-украински бизнес форум
Кадрови промени
Президентът разписа указа за назначението на Георги Тахов като министър на земеделието и храните
Мнението на бранша
Нихат Расим: Отношението на търговските вериги е подигравка към труда на фермерите!
Свързани материали
Виж
Благодарение на новите продукти и адекватната ценова политика
Corteva утрои тримесечната нетна печалба при ръст на приходите от 6 на сто
За постигнати изключителни резултати в развойната и производствената дейност.
Corteva получи 3 награди за лидер в производството в САЩ
Предстоящо
НАЗ започва серия уебинари за българското земеделие от 18 февруари
Благодарение на иновативните решения и гъвкавите вериги за доставки
Наградиха Corteva за производител на годината сред големите компании в САЩ
Corteva Agriscience ще инвестира в Lavie Bio
Новата компания е световен лидер в два големи, атрактивни пазара - семена и растителна защита – със солидна основа за разширяване на дигиталните възможности. Стартира търговия под символа CTVA
Corteva Agriscience завърши отделянето от DowDuPont, за да създаде водеща, независима, глобално изцяло селскостопанска компания
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини