Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
13.02.2019 г.

Изборът на листни торове, биостимулатори и аминокиселини на ФМС е между 20 вида продукти

Първото представяне на компанията за 2019 г.
Изборът на листни торове, биостимулатори и аминокиселини на ФМС е между 20 вида продукти

Голям избор от иновативни листни торове, аминокиселини и биостимулатори за подхранване на културите представиха експертите на ФМС на своята първата годишна среща на екипа на „ФМС Агро България“ с партньори, дистрибутори и производители от цялата страна.

На фона на динамично развиващия се пазар на тези продукти „ФМС Агро България“ очаква да спечели фермерите с много високото качество на биостимулантите, аминокиселините и листните торове, които безспорно ще бъдат оценени от бизнеса, посочи Димитър Дойчев, управител на компанията. Той припомни, че ФМС неслучайно е в топ 3 на световните компании, производители на листни торове.

„Всяка година пазарът на тези продукти бележи ръст, което безспорно се дължи на високата усвояемост на ценните вещества от растенията“, добави и Дилян Денков, представител на ФМС за Североизточна България. Благодарение на това културите успяват да се преборят по-успешно с абиотичния стрес като суша, градушка, преовлажняване, слани, резки температурни амплитуди и т.н.

Сред открояващите се предложения на ФМС тази година е биостимулаторът Симакс с действие върху всички видове култури, сред които житни, царевица, рапица, лозя, картофи, зеленчуци и много други. Продуктът съдържа екстракт от морски водорасли с добавени азот, калий и микроелементи, което осигурява важни за младите растения вещества, които се усвояват изключително добре от културите.

Прилага се в доза от 150 до 300 мл/дка при житните култури във фаза на братене, като повторното пръскане е препоръчително след 6 седмици, при нарастването на стъблото. Подобрява усвояването на почвената влага, стимулира растежа, повишава устойчивостта на суша и помага на културата да преодолее по-лесно стреса причинен от абиотичени фактори. Подпомага растенията да развият максималния си потенциал за добив.

Предложенията при аминокиселините са за Вердилакс и Вердилакс CaB (с калций и бор), чието приложение също обхваща основните култури, като се започне от пшеницата и ечемика и се стигне до различните видове полски и оранжерийни зеленчуци, картофи, лозя, захарно цвекло, ягоди и др.

Сред предложенията на листните торове на ФМС през 2019 г. търговският представител за Югоизточна България Красимир Кръстев, наблегна на Вертекс ХАЙ-Н 34, АСМ Комплекс, Фолиар Екстра, Мултипъл, Фоликс Цинк, Мейз Екстра и др.

Вертекс ХАЙ-Н 34 е неорганичен тор с високо съдържание на азот, изключително подходящ за подхранване на житни култури, рапица, картофи и зеле. Освен азот съдържа и ценния магнезий и малки количества мед, като формата е изключително добре усвояема от културите.

При житните дозата е 300 мл/дка от братене до поява на класа. Същата доза е и при рапицата, като там пръскането става при нарастване на стъблото и след цъфтеж. Картофите също се третират с 300 мл на дка, като пръскането става, когато листата в реда се доближат едно до друго.

Листният тор АСМ Комплекс е отлично балансиран комплекс от макро- и микроелементи за листно подхранване съдържащ азот, бор, магнезий, цинк и др. Подходящ за пшеница, царевица, слънчоглед и зеленчуци.

Препоръчителната доза е от 250 до 500 г/дка в работен разтвор от 20 л на дка. Напълно разтворим във вода, като може да се прилага по всяко време при необходимост.

Фолиар Екстра е комплекс от азот, магнезий, мед, фосфор, калий и др., подходящ за житни култури, царевица, слънчоглед, зеленчуци и спортни терени. Формулиран е със специални прилепители, които не позволяват отмиването му по време на дъжд и осигуряват по-добра съвместимост с други продукти в резервоарната смес.

Предложенията при царевицата са Мултипъл и Микроелементи за царевица  НОВ под формата на концентрирани суспензии, които са изключително полезни за развитието на посевите.

Концентрираната суспензия за листно подхранване с манган, мед, цинк и магнезий осигурява най-важните микроелементи за царевицата под формата на разтворими органични и неорганични соли. Двата продукта осигуряват изключително добър старт за развитието на културите и постигане на високи и качествени добиви.

Предложението за царевица, житни и бобови култури е Мейз Екстра, който осигурява необходимите количества фосфор, калий и цинк в началните фази на развитието на културите. Препоръчителната доза при царевицата е от 150 до 200 мл/дка от 3 – ти лист на културата, а при житните 100-200 мл/дка след 3- ти лист, а при бобовите – преди цъфтеж по 200 мл/дка.

Изборът на листни торове, биостимулатори и аминокиселини на ФМС е между 20 вида продукти
22373
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Мониторинг - Прогнозиране - По-добри решения
ФМС Агро България стартира мониторинг програмата при царевица за 2022 година
Пшеница и царевица
Технологии за растителна защита на ФМС Агро България представени на БАТА АГРО
Царевица и слънчоглед
Технологии за растителна защита на ФМС Аагро България, представени на БАТА АГРО
Силният ръст на приходите даде основание за потвърждаване на годишната прогноза
FMC отчете скок на тримесечната консолидирана нетна печалба с 43 на сто
Evalio® AgroSystems - Мониторинг - Прогнозиране - По-добри решения
ФМС Агро България започна проследяване на основните неприятели Царевичен стъблопробивач и Памукова нощенка
Управител на „ФМС АГРО БЪЛГАРИЯ”
Евдокия Кръстева: FCM държи на високия стандарт за успешна борба с болести и неприятели
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини