Начало » Пазари » Животинска продукция
26.12.2018 г.

Всички видове светлина вредят на млечните продукти

Всички видове светлина вредят на млечните продукти

Компанията Noluma, специализирана в услугите и сертифицирането на средства за защите от светлина, публикува ново изследване за въздействието на светлината върху млякото и млечните продукти, съобщи електронното издание DairyReporter. Анализът сочи, че нивото на витамините A и D и на рибофлавина започва да се изчерпва в млякото след само 2 часа, в които то е изложено на светлина. „Опакованите млечни продукти трябва да се съхраняват на тъмно. Всички форми на осветяване, включително това в хладилниците и магазините за търговия на дребно, понижават хранителната ценност на млякото”, твърдят изследователите.

Износ на мляко!

В свой доклад те отбелязват, че след само 15 минути излагане на светлина в магазина млякото влошава вкуса си, а след 2 часа губи витамин А. Според президента и главен изпълнителен директор на Noluma Дивя Чопра „отделните опаковани продукти са подложени на неблагоприятното въздействие на всички видове осветяване и това е много по-бърз процес, отколкото си представя редовият потребител”.

По-малко от 49% от витамина остава в обезмасленото мляко след 16 часа, а в преминалото през високотемпературна обработка мляко след 14 дни се наблюдава значителна загуба на хранителни вещества – 45% от рибофлавина, 60% от витамин А и 80% от витамин D.

Изследователите настояват, че опаковките, защитаващи от светлината, помагат на продуктите да остават свежи и дават възможност за запазването на хранителните вещества и витамините, които етикетът обещава на потребителите.

Всички видове светлина вредят на млечните продукти
2158

Последни материали
Виж
Местните производители се страхуват от бъдещите мита след 29 март
Неяснотите около бъдещето на Великобритания блокираха форуърдните сделки с ечемик
Заради душата през сеитбения период
Фермерите в ЕС увеличиха площите с есенна пшеница за сметка на рапицата
След оплакване на тайвански турист
Глобиха с 2000 евро италиански магазин заради сладолед за 25 евро
Не забравяйте да сложите и патладжан в оранжерията
Пазар
Стабилни цени на слънчогледа и слънчогледовото масло на европейските пазари
Kverneland предлага решение за борба с прекомерното утъпкване на почвата
Свързани материали
Виж
Статистика
Къде е България в изкупните цени на млякото през 2018 г.
Важно за фермера
До 11 март Еврокомисията приема предложения за промени в наредба 26 за директните продажби
CAPA
До 2030 г. производството на мляко в Евросъюза ще нарасне с 16 млн. тона
Отчет
Точно 23 560 са посетили изложенията за храни в началото на ноември
Изложения
Порожанов: За 8-те месеца на 2018 г. има до 20% ръст в производството на меса и млечни продукти
Решения на Министерския съвет
Поредна промяна в наредбите за училищните плодове и мляко
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам