Начало » Новини » Страната
27.09.2018 г.

БАБХ е извършила масирани проверки на склада заради който нападнаха репортера Димитър Върбанов

Близо 7 тона хранителни продукти на обща стойност 22 500 лева са поставени под възбрана
БАБХ е извършила масирани проверки на склада заради който нападнаха репортера Димитър Върбанов

Във връзка със случая на нападнатия репортер Димитър Върбанов от предаването „Господари на ефира” по NOVA телевизия, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) осъжда насилието срещу представителите на медиите и припомня, че агенцията направи масирани проверки в склад и помещение за хранителни стоки във Велико Търново. Инспекцията завърши с наказателни постановления, издадена беше и заповед за спирането на реализацията на продуктите поради изтекъл срок на годност и други нарушения съобщават от пресцентъра на БАБХ.  По случая се води досъдебното производство от Районна прокуратура – Велико Търново. Всички намерени храни са веществени доказателства по него.

При проверката на инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните -  Велико Търново и служителите на РУ – Велико Търново – МВР, на  12 юни 2018 г. в склад за търговия на едро с храни от животински и неживотински произход  в града бяха открити храни с изтекъл или липсващ срок на годност, като за част от тях не бяха представени входящи документи. В резултат на проверката близо 7 тона хранителни продукти на обща стойност 22 500 лева бяха поставени под възбрана и спрени от реализация. Със заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев те са насочени за унищожаване. За констатираното нарушение е съставен акт за административно нарушение и е издадено наказателно постановление на стойност 4 000 лева.

Дни по-късно, при още една съвместна проверка на инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните -  Велико Търново и служителите на МВР на 22 юни и последваща проверка на 25 юни  в помещение в съседство на съществуващ склад за търговия на едро с храни от животински и неживотински произход  във Велико Търново е констатирано наличие на храни с изтекъл срок на годност и разопаковани храни в размер на близо 1,5 тона. В помещението е открито и работно оборудване. Установено е наличие на преопаковани на място продукти в хартиени пликове по 1 кг и 2 кг и течности, разфасовани в бутилки по 1 и 2 литра.

Със заповед на директора на Областната дирекция по безопасност на храните Велико Търново д-р Станимир Спасов, храните са спрени от реализация и са поставени под възбрана. За констатираното нарушение е съставен акт за установяване на административно нарушение и е издадено наказателно постановление на стойност 4500 лв. Помещението, в което са намерени храните, е запечатано. След налагане на възбраните служители на Областната дирекция по безопасност на храните Велико Търново извършват редовни проверки на обекта за спазването им.

БАБХ е извършила масирани проверки на склада заради който нападнаха репортера Димитър Върбанов
11390
 

Последни материали
Виж
Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните
Димитър Главчев е предложил длъжността да заеме Георги Тахов
Изненадваща оставка на Кирил Вътев
С иззграждане на съоръжения за съхранение на зеленчука за 8 милиона евро
Румънски кооператив ще намаляват зависимостта от вноса на кромид
Необичайно ранното цъфтене заради горещото време ги завари още слаби
Украинските градинари се оплакват от липсата на пчели
Увеличеното производство на биодизел подкрепя цените на рапичното семе в Европа
ДФЗ обяви три свободни позиции за „Старши експерт“
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини