Сипваме брашното в купа, правим кладенче и слагаме маргарина. Размесваме добре. Постепенно добавяме водата и солта, като продължаваме да месим до получаване на меко тесто. Оставяме тестото на стайна температура, покрито с кърпа. Нарязваме стария лук на ситно, а пресния – на кръгчета. Запържваме ги в сгорещеното олио заедно с ригана и трите вида пипер. Щом поомекнат, последователно прибавяме доматеното пюре и каймата, нарязаните варени яйца и нарязаните маслини. Накрая посоляваме, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Разточваме тестото с дебелина 2-3 мм. С помощта на чаша с диаметър на отвора 12 см изрязваме кръгове. В центъра на всеки кръг слагаме от приготвената плънка, сгъваме на две като соленка и притискаме с пръсти. Нареждаме соленките в намазнена тава, намазваме ги със суровото яйце и печем 10-15 минути във фурна, загрята до 200 градуса.
Продукти за тестото: 1 кг брашно, 200 г маргарин, 3/4 ч.ч. вода, 2 ч.л. сол;
Продукти за плънката: 5 глави стар лук, 3-4 с.л. олио, 1 връзка пресен лук, 1 ч.л. бял или черен пипер, 1 ч.л. лют червен пипер, 1 ч.л. сладък червен пипер, 1 с. л. брашно, 2-3 с.л. доматено пюре, 1 кг кайма, 3 твърдо сварени яйца, 100 г зелени маслини, 1 сурово яйце, риган.