Начало » Новини » Страната
10.01.2018 г.

В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия

Предстоящо
В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия

sinor

От 26 януари до 2 март Съюзът по хранителна промишленост организира ново обучение за придобиване на трета квалификационна степен за професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, съобщиха от съюза. Специалността е за “Производство и преработка на мляко и млечни продукти”. Обученията са свръзани с промените в Закона за храните, които задължават мениджърите във всеки обект за производство на храни да работи лице на трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите.

Съюзът има разрешително за подобно обучение, като целта е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият Свидетелство за завършено професионално обучение. Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 379 часа теория и 581 часа практика, или това означава 6 месеца, СХП  Ви предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс.

Първият модул е само теория, а вторият – практика и Държавен изпит по теория и практика.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия за валидиране на неговите знания.

Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.

Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

авършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална  квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат за-вършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на  26, 27 , 28  февруари и  1 и 2 март 2018 г. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще  бъде съобщена и датата за втория  модул.

Регистрацията е на  4 етаж, офис 408.

Присъствието на І -я  модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително. Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Регистрацията на участниците е на 26.02.2018 год. от 9,00 до 10,00 часа в офис 408, 4 етаж , а откриването  на курса е от 10,00 ч. същия ден.

Цената за един участник е 550 лева, освободена от ДДС, и в нея са включени всички раз-ходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали, материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .

По време на обучението курсистите могат да ползват  хотел “Славянска беседа”- тел. 02/ 988-04-41;  по предварителна заявка.  Участниците сами правят резервациите за спане на посочения телефон. В цената на курса не е включен хотелът.

В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия
16199
 

Последни материали
Виж
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Могат да участват фирми в областта на хранително-всуковата промишленост и агросектора
На 25 април се организира българо-украински бизнес форум
Кадрови промени
Президентът разписа указа за назначението на Георги Тахов като министър на земеделието и храните
Мнението на бранша
Нихат Расим: Отношението на търговските вериги е подигравка към труда на фермерите!
Русия вдига летвата на квотния режим при износа на зърно на 29 млн.т
Свързани материали
Виж
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
За фермери
Започва безплатна Академия по предприемачество в земеделието, отличникът получава 5000 лв
Местата са ограничени
Безвъзмездно професионално обучение за фермери по регенеративно земеделие
В сътрудничество с учени и университетски преподаватели при изпълнението
МЗХ проведе встъпително обучение на бенефициенти по проекти за иновации
Договорени са нови 11 проекта на стойност 5,8 млн. лв. в областта на иновациите
Обсъждат възможност за обучение на техни представители от родни експерти
Уганда се заинтересува от българското рибарство
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини