Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме лука, картофите и тиквичките на тънки филийки, а чушките нарязваме на пръстени. Изрязваме дръжките на бамята. Нарязваме месото на парчета и го натриваме с черен пипер и сол. Варим го в малко вода, докато течността се изпари. После го запържваме в част от мазнината заедно с нарязания лук. Когато месото се запържи, захлупваме и задушаваме, докато поомекне. Прехвърляме го заедно с лука в пръстен гювеч и прибавяме останалите зеленчуци. Наливаме всичката мазнина и печем в умерена фурна, докато зарзаватът омекне. Накрая заливаме с разбитите яйца, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме още десетина минути.
Продукти: 600 г по-тлъсто свинско месо (без кости), 1-2 к.ч. олио, 3 глави лук, 4-5 картофа, 1-2 тиквички, 1 патладжан, 4-5 чушки, 200 г бамя, магданоз, черен пипер, сол.