Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.12.2017 г.

Тюрлюгювеч със свинско месо

Класически гювеч

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме лука, картофите и тиквичките на тънки филийки, а чушките нарязваме на пръстени. Изрязваме дръжките на бамята. Нарязваме месото на парчета и го натриваме с черен пипер и сол. Варим го в малко вода, докато течността се изпари. После го запържваме в част от мазнината заедно с нарязания лук. Когато месото се запържи, захлупваме и задушаваме, докато поомекне. Прехвърляме го заедно с лука в пръстен гювеч и прибавяме останалите зеленчуци. Наливаме всичката мазнина и печем в умерена фурна, докато зарзаватът омекне. Накрая заливаме с разбитите яйца, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме още десетина минути.

Продукти: 600 г по-тлъсто свинско месо (без кости), 1-2 к.ч. олио, 3 глави лук, 4-5 картофа, 1-2 тиквички, 1 патладжан, 4-5 чушки, 200 г бамя, магданоз, черен пипер, сол.

Тюрлюгювеч със свинско месо
6740

Последни материали
Виж
Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите
Проданов: Очаквам да копираме румънския опит с лицензите при вноса от Украйна
Конкурс за агробизнесмен на 2023 г.
Агроведомството ще представя успешни агробизнес модели
Употреба на спирулина като добавка за медоносни пчели и ползите от зелени водорасли
Разследват фирми и община Бойчиновци за 2,6 млн. евро, взети от фонд „Земделие“
Позиция
Браншова камара „Плодове и зеленчуци“ се разграничава от протестите на 5-те други организации
Сеитба 2023: Почти 6 милиона хектара зимни култури са засети в Украйна
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам