Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.12.2017 г.

Тюрлюгювеч със свинско месо

Класически гювеч

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме лука, картофите и тиквичките на тънки филийки, а чушките нарязваме на пръстени. Изрязваме дръжките на бамята. Нарязваме месото на парчета и го натриваме с черен пипер и сол. Варим го в малко вода, докато течността се изпари. После го запържваме в част от мазнината заедно с нарязания лук. Когато месото се запържи, захлупваме и задушаваме, докато поомекне. Прехвърляме го заедно с лука в пръстен гювеч и прибавяме останалите зеленчуци. Наливаме всичката мазнина и печем в умерена фурна, докато зарзаватът омекне. Накрая заливаме с разбитите яйца, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме още десетина минути.

Продукти: 600 г по-тлъсто свинско месо (без кости), 1-2 к.ч. олио, 3 глави лук, 4-5 картофа, 1-2 тиквички, 1 патладжан, 4-5 чушки, 200 г бамя, магданоз, черен пипер, сол.

Тюрлюгювеч със свинско месо
7383
 

Последни материали
Виж
Приемът продължава до 31 юли
3 пъти повече заявления за държавна помощ за застраховане са подали стопаните досега
Професионална квалификация
Запишете се за курс за зърносъхрание и производство на фуражи
Особено в ограничени по площ градини
Предимства на вертикалното отглеждане на тиквичките
БФС
За пореден път фермери искат Гаранционен фонд за компенсиране при бедствия
По-малка административна тежест
Младите и малки стопани ще попълват по-малко документи при получаване на субсидиите по ПРСР
Заплатите в производството ще бъдат вдигнати с 10% от май
Директорът на „Ел Би Булгарикум“ представи оздравителен план на държавната компания
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини