Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.12.2017 г.

Тюрлюгювеч със свинско месо

Класически гювеч

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме лука, картофите и тиквичките на тънки филийки, а чушките нарязваме на пръстени. Изрязваме дръжките на бамята. Нарязваме месото на парчета и го натриваме с черен пипер и сол. Варим го в малко вода, докато течността се изпари. После го запържваме в част от мазнината заедно с нарязания лук. Когато месото се запържи, захлупваме и задушаваме, докато поомекне. Прехвърляме го заедно с лука в пръстен гювеч и прибавяме останалите зеленчуци. Наливаме всичката мазнина и печем в умерена фурна, докато зарзаватът омекне. Накрая заливаме с разбитите яйца, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме още десетина минути.

Продукти: 600 г по-тлъсто свинско месо (без кости), 1-2 к.ч. олио, 3 глави лук, 4-5 картофа, 1-2 тиквички, 1 патладжан, 4-5 чушки, 200 г бамя, магданоз, черен пипер, сол.

Тюрлюгювеч със свинско месо
7309
 

Последни материали
Виж
Ново огнище на птичи грип в хасковското село Константиново
До 22 май е срокът за кандидатстване
Започна приемът на заявления за хуманно отношение към птици и свине
От 15 май ще се кандидатства по мярката за застраховане на гроздето
През май, юни и юли предстоят приеми по 4 интервенции в лозаро-винарския сектор
Обзор на Софийска стокова борса за периода 7-10 април 2024 година
Появи се предлагане на маслодаен слънчоглед на борсата, а изчезна търсенето
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 10-16 април 2024 година
Задържа се неустойчиво време с валежи със стопанско значение
Подробности от Египетския търг
Българската пшеница не можа да се наложи в битката за Египет
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини