Начало » Хоби земеделие » Малката градина
01.12.2017 г.

WOLF-Garten - знаково име в производството на градинарско оборудване

Близо 80 години, червения и жълтия цвят са синоним за качествена градинска техника. Първия инструмент с марката WOLF-Garten е мотика, но не обикновенна. Създателя на компанията Грегор Волф модифицира обикновенната мотика като и придава извивка улесняваща придърпването на почвата и така облекчава работата на градинаря. С мотиката започва историята и успеха на марката WOLF-Garten. С годините фирмата се утвърждава като един от най-големите производители в Европа на пълна гама от продукти за хоби градинарите.

Историята на успеха
В един следобед на далечната 1927 г., Грегор Волф, се прибирал към дома си и наблюдавал усиления труд на земеделските работници в полята край пътя. Докато гледал как хората копаят земята му хрумнало, че мотиката може да се модифицира лесно, с което да се облекчи и ускори работата. Така се ражда извитата мотика на Wolf.
Пазарният успех на новия инструмент е толкова убедителен, че Август Волф и синовете му, Грегор и Ото, насочват дейността на семейната фабрика за метални изделия, намираща се в Бетцдорф ан дер Зийг, Германия изцяло към производството на малки селскостопански инструменти.
Следват десетилетията на опит в производството на качествени инструменти за градинарство.

През 1953 г., WOLF-Garten е първата компания в Европа произвеждаща косачки с въртящ се нож. През 1958 г. на европейския пазар се появява и първата електрическа косачка, а през 1975 г. и първите тихи бензинови косачки.

През 1996 г. WOLF-Garten създава нов продуктов сектор с въвеждането на тракторната косачка със забавното име "Скутер" – представяща косенето от забавната му страна.

Четири години по-късно, през 2000 г. на международното изложение в Кьолн, е представена за първи път и тракторна косачка за косене на трева "на нула" при която височината на косене се регулира от лазер.

При електрическите косачки фирмата въвежда първа и системата с автоматично навиване на кабела за по-голяма безопасност.

WOLF-Garten може да се похвали и с първия прототип на косачка с водороден двигател представена през 2003 година.

Още през 60-те години фирмата започва селекция и производство на семена и торове за трева. Технология и семена на фирмата са използвани за създаване на тревните площи пред федералното канцлерство в Бон, както и на игралните полета за Световно първенство по футбол. Интересно е да се знае, че Германия спечели Световното първенство по футбол през 1990 г. на тревни площи от "Волф-Garten.

Това, което започна преди повече от 80 години с модификацията на една мотика, сега е компания, която предлага на своите клиенти всичко необходимо за тяхната градина.

WOLF-Garten - знаково име в производството на градинарско оборудване
8135
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини