Начало » Пазари » Животинска продукция
10.11.2017 г.

Дефицитът на масло в света следва от намаляването на мазнините в суровото мляко

sinor

Дефицитът на масло, регистриран напоследък в световен мащаб, и съответното повишаване на цените на продукта са предизвикани в най-голяма степен от намаляването на мазнините в суровото мляко, смята Роберто Брацале, един от големите производители на сирене и масло в Италия и Чехия, цитиран от електронното издание DairyNews.

Според Брацале през последните години производителите на сурово мляко в държавите-членки на Европейския съюз заради ниските му цени са били принудени да търсят по-евтини фуражи за своите животни, което на свой ред е довело до понижаване на нивото на мазнините. Оттам е нараснало количеството мляко, необходимо за производството на единица масло, и в крайна сметка се е стигнало до оскъпяване на продукцията, обяснява експертът.

Дефицитът на масло в света следва от намаляването на мазнините в суровото мляко
6973
 

Последни материали
Виж
Система за електронно управление
Инструкции как да получите своето УРН за електронно кандидатстване в ДФЗ
Въпреки негативните ефекти от войната в Украйна
България е значим фактор в международния пазар на изделия от дървесина
Безвъзмездно изготвяне на документите
Стартира приема за подпомагане на малките земеделски стопани
19-22.11.2024 г.
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
От януари до октомври включително на годишна база
Молдова вдигна двойно приходите от износа на ябълки за ЕС
Насоки кандидатстване
Автоматично одобряват проектите на много малки фермери, натрупали 52 точки
Свързани материали
Виж
Пътешестваме из дебрите на какаото, шоколада, кафето
Тази събота софиянци могат да се насладят на кулинарията в Интер Експо Център
Изложенията в Интер експо център - София
Хранителната индустрия осигурява над 1,6 милиарда лева добавена стойност
При биологичното увеличението от 1 ноември е с 1,78 пенса
Arla повиши изкупната цена на млякото във Великобритания с 2,66 пенса за литър
Билетите за посещение са налични онлайн
Над 500 изложители от хранително-вкусовия сектор се събират в Интер Експо Център от 13 ноември
Предстоящо
Пето издание на Националния събор „Млечният път на България през вековете“
Означения
И „Ел Би Булгарикум“ влиза в регистъра на защитеното наименование „Българско кисело мляко“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини