Начало » Важно за фермера » Животновъдство
25.09.2017 г.

HL TopMix показа концепции за хранене на месодайни говеда повреме на СТЕКСПО 2017

HL TopMix показа концепции за хранене на месодайни говеда повреме на СТЕКСПО 2017

Форумът за месодайно говедовъдство СТЕКСПО 2017, който се проведе на 12-13 септември 2017 г., предложи на българските животновъди полезна информация относно отглеждането, храненето и успешния мениджмънт в месодайните животновъдни  стопанства. Събитието се проведе в две части - лекционен цикъл и демонстрационна част на продукти, оборудване за ферми и породисти животни.

За втора година HL-TopMix партнира на Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България (АРМПГБ) за провеждането на форума и взе активно участие в неговото организиране и осъществяване.

Един от водещите консултанти по хранене д-р Иван Миланов запозна фермерите с тенденциите в храненето, като представи темата „Хранене на говедата - угояване и финишинг ”. В нея той засегна важните моменти относно преминаването през различните фази на развитие, успешното управление на хранителния процес, най-често допусканите грешки и правилния подбор на концепция за хранене.

Лекциите бяха съпроводени и от полезни бизнес разговори, които бяха още по-приятни с осигурените от HL-TopMix вкусни изненади като част от активностите на компанията да стимулира участниците към полезни контакти и обмяна на опит по време на събитието.

За участието на HL-TopMIx в СТЕКСПО 2017 Габриела Стефанова, експерт продажби в компанията сподели:

Като партньор на професионалното партньорство ние от HL-TopMix знаем, че угояването е свързано с големи инвестиции. Ключов фактор за постигане на успех е храненето. Само, чрез него говедата могат да постигнат пълния си потенциал и да се реализирират желаните резултати. Нашата идеология и цел е да предоставяме на фермерите цялостна концепция при храненето на животните за постигане на успех във стопанството.

Вторият ден премина на открито във фермата на Николай Димов в село Стефан Караджово, Ямболско. Фермери от цялата страна имаха възможност да се запознаят на място с най-новите начини за хранене и отглеждане в сектора. HL-TopMix, заедно със своите експерти по хранене, през целия ден предоставяше консултации в тази насока на посетилите щанда участници.

При изключителен интерес премина дефилето на 90 елитни животни от 9 месодайни породи, които фермери, членове на Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България показаха на манежа.

Вкусната храна бе също част от форума, на който топ готвачи от България, между които и познатият от екрана Ути Бъчваров демонстрираха качествата на българското месо, което освен да бъде търсено на родната трапеза, все повече възвръща позициите си на европейските пазари.

СТЕКСПО 2017 показа, че пътят на развитие на месодайното животновъдство у нас е с голям потенциал и перспектива за растеж. HL-TopMIx  ще продължава да бъде партньор на професионалното фермерство в България и да работи усилено в негова подкрепа.

HL TopMix показа концепции за хранене на месодайни говеда повреме на СТЕКСПО 2017
2633

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Положителният резултат за заболяването е потвърден лабораторно
Откриха ново огнище на птичи грип в Пловдивско
След съдебно постановление
Никой не може да запазва права върху вкуса на продуктите в ЕС
Въпреки спада за месеца продажбите на комбайни запазват силен ръст от началото на годината
Продажбите на малките трактори са в основата на ръста на пазара в САЩ
В рамките на митническа проверка
Откриха над 27 000 литра нелегално вино в стопанска постройка в Ямболско
При темпо от около 2 милиарда броя за годината
Украйна върви към рекорд в износа на яйца
Водим в класацията на вносителите на пшеница в Обединеното кралство от началото на сезона
България се превръща в житницата на Великобритания
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам