Начало » Хоби земеделие » Малката градина
14.09.2017 г.

Коледният венец – символ на безкрайността

Дайте воля на фантазията си и доставете удоволствие на малки и големи

Малки и големи чакат Коледа с трепет и вълнение, с надежда за по-добро и по-весело бъдеще. Децата се вълнуват от подаръците, които ще им донесе Дядо Коледа, а възрастните искат мир, спокойствие и добруване.
Посрещането на Рождество Христово започва да се подготвя по-отрано. Почистват се основно домовете, приготвят се специални сладки и гевречета за коледарите, но домакините с особена любов преглеждат цветята си за да са те красиви в Коледната нощ. Специално се украсяват домовете.
През последните години и у нас започнаха да се поставят коледни венци на входните врати. Това е символ на нетърпението, с което се очаква Рождество. Коледният венец не е безпричинно поставен на входната врата. Той е символ на безкрайността. Няма начало, няма край, тъй както и Всемира е без начало и без край. Освен на входната врата, венец може да се постави над камината, на вратата на детската стая или по избор на домакинята.
Ако жилището ви има големи прозоречни витрини с широка основа, разстелете върху основата иглолистни клонки и между тях наредете разцъфтелите циклами, иглики, коледни звезди и др., с които сте се снабдили още рано през есента. Това придава изключителна празничност на жилището и приятна за окото гледка отвън

Вие можете сами да си изработите коледен венец, като си закупите клонки от иглолистно дърво. Те се увиват около основа от тел и слама (може и хартия). Задължителен елемент във венеца е голяма червена панделка. Останалата украса е по избор на домакинята или децата. Все пак трябва да се съобразявате с цветовете, с които украсявате венеца – присъстват червен, син и жълт цвят. Ако вашият дом е голям и просторен, добре е да обточите вратите и стълбищата с гирлянди, които се приготвят по същия начин. В гирляндите можете да вплетете и готови блестящи елхови гирлянди. Изобщо можете да дадете воля на фантазията си и коледната украса да достави наслада на малки и големи.

Празникът дойде неусетно и настроението на всички вече е преповдигнато. Красотата на Коледните и Новогодишните тържества трябва да се усеща не само вътре в дома, но и на двора или терасата. Ако сте си взели коледно дръвче с корените и не искате да променяте неговата естествена среда, оставете го на балкона. Огънете с водоустойчива червена хартия съдът, в който е засадено дървото. Вържете за красота и огромна панделка, която може да бъде златиста или пък в каре. Оригинално ще стои, ако обвиете контейнера в зебло, което е привързано с червена панделка. Играчките за външната украса трябва да не са чупливи. Снабдете се с дървени коледни звезди, предлагат се вече и сламени играчки, които са особено оригинални. Работа ще ви свършат и предварително нарязани и изсушени кръгчета от цитрусови плодове. За украса може да се използват ъщо така дребни ябълки, шишарки и снопчета с магнетична канела.
Не забравяйте, че замръзналите плодове на някой храсти също са необичайно красиви по това време и можете да използвате клонки с калина или пък красив джел за аранжировка под открито небе.

Коледният венец – символ на безкрайността
13378
 

Последни материали
Виж
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Можем да използваме канелата не само в кухнята, но и в градината
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини