Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
01.09.2017 г.

„Червено“ подобрява условията за разграждане на растителните остатъци чрез подхранване на почвените организми

Лебозол България не спира да радва своите клиенти! Във връзка с отпразнуването на 7 години на фирмата на българския пазар, Лебозол изненада българските фермери с изключителни бонус програми включващи всички топ продукти на фирмата за есенна грижа на семената, рапицата и житните култури.

Изненадите продължават! След усилена научна, опитна, развойна и лабораторна дейност, фирмата представи своя нов, революционен продукт, който подобрява условията за разграждане на растителните остатъци (слама) на полето чрез подхранване на почвените организми!

Продуктът „Червено“ е специално разработен за да реши всички проблеми на стопаните, с които трябва да се справят след жътвата, а именно:

- Забавянето на скоростта на процеса за разграждане на сламата във връзка с температурните колебания на почвата, недостатъчното съдържание на кислород и вода в нея и снабдяването на почвените организми с хранителни вещества.

- Блокирането на скоростта за разлагане на растителните остатъци в резултат на действието на фунгицидите.

- Негативното влияние на неселективните системни хербициди и ниските pH-показатели на почвата върху наличието на хранителните вещества и изграждането на лигнин.

- Слабото наличие на гъби, които да спомагат за повишаване на почвеното плодородие и правилното разграждане на органичните съединения.

Какви са условията, които трябва да са налице за да бъде разграждането на растителните остатъци на полето бързо и максимално успешно?

На първо място да се разгради целулозата чрез  гъбичките и специфичните бактерии в почвата. Следва разграждането на лигнин чрез базидиомицетите. По-високото съдържание на целулоза и лигнин в почвата е причината остатъците след жътва, да бъдат по-трудно и бавно разградими.

Революционното решение на специалистите от Лебозол е най-новия продукт във фирменото портфолио - „Червено“, който  целенасочено подобрява условията за разграждане на сламата чрез подхранване на почвените организми. 

Продуктът съдържа Аминозол, който е своеобразна храна за гъбичките в почвата, и Меласа, чието високо съдържание на захар е най-добрия нутриент за почвените бактерии. Подхранени именно по този начин, почвените организми допринасят за повишаване на биологичната активност на почвата, ускоряват процеса на разграждане на сламата и способстват за бързото разложение на растителните остатъци.

В резултат, използването на Червено след жътва ще подобри наличието на Азот в почвата, неговото усвояване и управление, измиването на хранителните вещества в следствие на обилните валежи ще бъде предотвратено.

И още! Българските стопани ще се радват на:

- по-добра и лека обработка на почвата

- по-добра кълняемост

- по-добро усвояване на хранителни вещества

- подобрено управление на водата в почвата 

Този продукт е още едно доказателство за иновативното поведение и гъвкавост на фирмата, което дава допълнителен принос към подобряването на ефективността на селското стопанство и опазването на околната среда.

„Червено“ слага финален завършек на фирмената идеология: Да бъде рамо до рамо със стопаните, подпомагайки ги във всички етапи от жътва до жътва.

Продуктите на Лебозол са с Вас вече във всички решаващи моменти на полето:

- Преди сеитба  -> Червено

- При подхранване на семената

- При есенното листно торене

- При пролетното целенасочено подхранване

- При листното торене с цел подобряване качеството на зърното

- След жътва  -> Червено

Използвайте Лебозол „Червено“ в доза 0,250 – 0,750 л/дка след консултация с агро специалист на Лебозол.

„Червено“ подобрява условията за разграждане на растителните остатъци чрез подхранване на почвените организми
7155
 

Последни материали
Виж
Агростатистика
Вече са засети над 5 милиона декара с пролетни култури
Последна справка на БАБХ
Разпространение на вредителите в посевите в страната
Открития
Добавяйки калций в почвата, се намалява отделеният въглероден диоксид
Изгодно финансиране на групи и организации на земеделски производители
Решения на ЕК
Бюджетът на ЕС за иновации в екология и цифров преход се увеличава с още 1,4 милиарда евро
БАБХ
Ново огнище на птичи грип в Асеновград
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини