Начало » Хоби земеделие » Цветарство
23.07.2017 г.

Хитринки - домашен конфорт

Ако в стаята е сухо

Повишаването на влажността в жилищните помещения през зимата е от особена важност не само за растенията, но и за хората. Много заболявания се появяват именно поради тази причина. Затова ако имате зелени “филтри” в стаята, ще ви е доста по-комфортно. Има много начини за повишаване на влажността на въздуха около растенията. Най-известният е опръскването на листата на зелените ви любимци с вода. Това трябва да се прави като минимум от 50 см височина. Още по-ефективно е поставянето на саксията с цветето в постоянно увлажнен насипен материал. Не забравяйте също така редовно да устройвате душ на по-издръжливите растения и да изтривате листата им. Полезни също така в тази посока са и увлажнителите на въздуха, които могат да се купят в магазините.

Оптималният вариант
Най-добрият начин да повишите влажността на въздуха около растенията е да поставите саксията в съд с пясък, торф, керамзит, дребни камъчета. В тази роля красива ще изглежда декоративна кашпа, по-висока и просторна от саксията. Можете също така да поставите саксията и в голяма подложка с вода, но така че тя да няма съприкосновение с течността.
На радиатора можете да поставите някакъв съд и да го напълните с вода. Течността ще се изпарява и влажността на въздуха около прозореца ще се повиши. За да изглежда красиво съда, по повърхността на водата можете да пуснете да плават водни растения, например, зюмбюли. Водните зюмбюли през есента и зимата се нуждае от допълнително осветление.

Нашият съвет
Дълбоко се заблуждавате, ако смятате, че честото проветряване на стаята в студеното време ще повиши влажността на въздуха. Студеният въздух не е по-малко сух, отколкото въздухът в отопляваните помещения. Дори и след проветряване не забравяйте за опръскването и другите начини за повишаване на влажността.

Хитринки - домашен конфорт
3973
 

Последни материали
Виж
Съвет на ЕС по земеделие: България и 14 държави-членки поискаха по-висок таван на de minimis
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Поляците отблокираха границата с Украйна
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини