Настъпи сезонът за засаждане на корнишоните, но за да станат хрупкави и вкусни, е необходимо и добро подхранване. За целта може да се използват и необичайни средства, а именно – кофа, тухла, капак на тенджера, вода и кора от черен хляб.
С корите от хляба пълним кофата малко повече от половината, след това доливаме вода почти догоре и разбъркваме добре. Вземаме капака на тенджерата (който трябва да е с малко по-голям диаметър от дъното на кофата, иначе няма да свърши работа) и го затискаме с тухлата или с камък. Целта е корите на хляба да бъдат притиснати на дъното, а да не изплуват на повърхността.
Оставяме кофата в топло помещение за една седмица. Една трета от получената смес се сипва в кофа с топла вода и е готов за употреба. Използва се съд с широко гърло за поливане под корен.
Корнишоните се подхранват с получения разтвор веднъж седмично, а резултатът е силен цъфтеж, много завръзи и узряване по-бързо от обичайните срокове.