Начало » Новини » Страната
13.02.2017 г.

Над хиляда безработни с интерес за работа в индустриалната зона край Пловдив

pixabay

Над хора безработни от Северозападна бългжария се включиха в „Информационните дни на кариерата“, проведени на 10 и 11 февруари в Монтана и Бяла Слатина, където се проведоха заключителните събития от „Информационните дни на кариерата“. Интересът на стотиците хора от тези населени места към работа в пловдивската „Тракия икономическа зона“ още веднъж показа, че фирмите от района на Пловдив предлагат добри условия и могат да намерят кадри в регионите с висока безработица, обобщиха организаторите от JobTiger.

Стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“, подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация „Тръст за социална алтернатива“, стартира миналата година с цел привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от ТИЗ.

„Информационните дни на кариерата“ включваха 5 срещи в различни градове в страната с едни от най-големите фирми в пловдивския регион – АББ България, Белла България, Биомашиностроене, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Сенсата Технолоджис България.

В рамките на 3 седмици се проведоха срещи в Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина. Над 1000 души посетиха събитията и се срещнаха лично с представители на работодателите. Много от кандидатите имаха подходящ профил и започнаха процеса по кандидатстване, а няколко от тях вече са назначени и организират преместването си в Пловдив.

„Вярвахме в проекта, когато започна, но все пак имаше известен скептицизъм у нас. Нормално е да не си сигурен в успеха, когато си пионер в една сфера, но вече имаме назначени служители. Убедени сме в смисъла от инициативата и ще продължим да бъдем част от нея“, сподели представител на една от фирмите участници.

Кандидат от Бяла Слатина реагира емоционално и благодари, че инициативата се случва и в неговия град: „Бог да ви поживи! Тук малкото, които си намират работа е все за минимална заплата, а и нея я бавят с месеци.“ Безработна жена разказа как е напуснала работата си в производствено предприятие, заминавайки за Гърция и след трудностите там е готова да замине за Пловдив, а опитът й е напълно подходящ за предлаганите позиции.

Организаторите от JobTiger потвърдиха, че срещите с работодатели ще продължат да се провеждат и до дни предстои да се обявят датите и градовете, които ще бъдат част от втория етап на инициативата „Информационни дни на кариерата“.

Над хиляда безработни с интерес за работа в индустриалната зона край Пловдив
5132
 

Последни материали
Виж
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Свързани материали
Виж
Министерство на икономиката
Кабинетът поставя Северозападна България сред икономическите си приоритети
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини