Начало » Важно за фермера » Животновъдство
18.01.2017 г.

Търсенето на свинско в Германия е намаляло с 11 процента за 5 години

sinor.bg

Търсенето на свинско от потребителите в Германия е поставено под сериозен натиск през последните 5 години, сочат данни, публикувани от агенцията за пазарни анализи AMI и цитирани от електронното издание Meatinfo. Потреблението на глава от населението в Германия през 2016 г. е намаляло с 11% до 35,8 килограма от достигнатия през 2011 г. връх от 40,1 килограма.

Свинското е понесло „основният удар” в сравнение с останалите видове месо на пазара, тъй като птичето и говеждото месо се радват на нарастващо търсене от страна на потребителите през последните години.

Загрижеността за здравословното състояние е главната причина за свиването на търсенето на свинско, тъй като консумацията на птиче и говеждо месо е смятана за по-здравословна. Особено забележима е тенденцията след възрастните потребители, които по традиция са основните потребители на свинско в Германия. Освен това голяма част от търсенето на месо на германския потребителски пазар се осигурява от мюсюлманите, които традиционно предпочитат говеждото, агнешкото и птичето месо.

Ако германските потребители продължат да отдават предпочитанията си на птичето и говеждото, за производителите на свинско месо това може да се окаже сериозен проблем. Подобно развитие на събитията ще засегне пазара на свинско в ЕС като цяло, тъй като Германия е сред основните производители и потребители на този тип месо и втори по големина вносител в Европа, а последиците ще бъдат за доставчиците на свинско – както прясно, така и преработено.

Търсенето на свинско в Германия е намаляло с 11 процента за 5 години
6651
 

Последни материали
Виж
Европейски политики
Българският фермерски съюз и КОПА КОДЖЕКА с отворено писмо до Урсула фон дер Лайен
Селскостопанската продукция на ЕС намалява през 2023 г.
Резитба и оформяне на короната на орехи и лешници
Живеем в най-горещата година от човешката история - 2024
Важно за фермерите!
Среща на НАЗ за несъответствията при мониторинга на площите, установени от ДФЗ
Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
Свързани материали
Виж
Ръст е отчетен дори при свинското след трайна тенденция на понижение
Германия увеличи производството на месо през първото полугодие
България е сред лидерите по ръст между януари и април включително
Производството на свинско в ЕС показва признаци на възстановяване
Защита на българските месопреработватели
Производители на деликатеси питат Великобпитания защо от 1 юли е наложена забрана за внос на родни продукти
Благодарение на доставките за трети страни при слаб спад в рамките на ЕС
Германия отчете първи ръст в износа на свинско от години
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини