Начало » Новини » Страната
15.12.2016 г.

С 25 на сто повече изложители ще участват на Агра 2017 в Пловдив

Предстоящо

sinor.bg

Нови сектори на агробизнеса ускоряват развитието си. Това ще покажат изложителите на предстоящата Международна селскостопанска изложба Агра 2017, която ще се проведе от 22 до 26 февруари в Пловдив. Според статистиката сред традиционните сектори-шампиони като зърнопроизводство и маслодайни култури, ръст отбелязват също животновъдството, отглеждането на зеленчуци и памук.

Положителната тенденция  се потвърждава и от повишеното предлагане на техника и оборудване за тези браншове  на предстоящото изложение „Агра“. На него за първи път се представя компания за  проектиране и изграждане на животновъдни ферми –  нов сегмент в строителството у нас.

Вносители от Гърция ще покажат комбайни за памук и модерни оранжерии.

Те са част от изложителите, дебютиращи на „Агра“. На нея се завръщат и   фирми, които отсъстваха през последните две-три години.

Около 70% от участниците в предишното издание сега  наемат по-големи площи за своите експозиции, което е знак, че се готвят да пуснат на пазара нови изделия и искат да ги презентират на най-големия форум на селското стопанство в Югоизточна Европа, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, организатор на проявата.

За силния интерес към нея говори и фактът, че към момента фирмите са с 25% повече, а ангажираните площи – с 18%, в сравнение със същия период на миналата година, когато се подготвяше „Агра 2016“.

На предстоящата Международна селскостопанска изложба най-силно е присъствието на производители и дистрибутори на техника, сред които и най-големите български заводи.

Предлага се широка гама машини – трактори, комбайни, плугове, култиватори, дискови брани, сеялки и други, от известни световни марки. Традиционни и нови сортове растения и породи животни, както и технологии за тяхното отглеждане,  демонстрират научните институти от Селскостопанската академия.

Място за изява намират също компании за инвентар и материали за земеделието и животновъдството, торове и препарати за растителна защита, екологични методи за обработка на земята, услуги и софтуер за селското стопанство, финансиране и мениджмънт на агробизнеса. 

Браншовата панорама се допълва от Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство „БиоАгра“. Тя събира фирми и   организации, ангажирани с производството на екопродукти и търговията с тях.

„Агра 2017” е част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, организиран от Международен панаир Пловдив и включващ  седем изложения.  Повече са заявките за участие на български и чуждестранни фирми, предлагащи технологии и оборудване за винопроизводството и хранителната индустрия в изложбите „Винария 2017“ и „Фудтех 2017“. Голям е интересът към Града на виното и деликатесите, където избите презентират новите си колекции наред с изявени производители на храни. Уникалната платформа за съвместно представяне на алкохолни напитки и кулинарни специалитети привлича все повече изложители, а местата се запълват с бързи темпове.

Агра”, „Винария” и „Фудтех” и „Хорека Пловдив“ отново се провеждат под егидата на Министерството на земеделието и храните. 

С 25 на сто повече изложители ще участват на Агра 2017 в Пловдив
7504
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
ARIA
Включете се в конкурса „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони”
Отличия
Кирил Вътев връчи награда за “Инвеститор на годината” с принос за развитие на регионите
Кандидатурите
На 7 март избират нов ректор на Аграрния университет, кандидатите са двама
За 18-та поредна година
На 5 март се връчват наградите „Инвеститор на годината“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини