Европейският съюз ще предприеме мащабна програма за икономическо стимулиране на сектора на храните чрез осигуряване на финансиране за образование, изследвания и за 350 млади компании, популяризиращи новите технологии в областта на здравословното хранене, намаляването на разхищаването на храните и свиване на вредните емисии в производството на храни, обявиха от университета в Хохенхайм – едно от 9-те висши учебни заведения в Германия, които ще се възползват от субсидиите – цитирани от от електронното издание Fresh Plaza.
Общо 50 университета, компании и изследователски институти от цяла Европа са обединили усилията си в инициативата „Общност на знанието и иновациите. От Европейския институт за технологии и иновации ще отпуснат 400 млн. евро за целта през следващите 10 години, а други 1,2 млрд. евро щ бъдат осигурени от частни компании.
„Тъй като Германия е лидер в селскостопанските изследвания и науките, отнасящи се до храните, университетът държи да се ангажира в по-голяма степен с иновациите и преноса на знания”, заяви ректора на висшето учебно заведение в Хохенхайм проф. д-р. Стефен Даберт.