Начало » Важно за фермера » Гори и екология
07.09.2016 г.

Югозападнота предпиратие се включва в инициативата „Моят зелен град” 2016

Снимка: Югозападното държавно предприятие

Деветото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ се провежда този септември и по традиция има национален обхват. Като част от кампанията на 10 септември 2016 г. в местността Офелиите на Природен парк „Витоша“ ще бъде засадена втората гора на „Моят зелен град“, а доброволци от цялата страна ще дадат своя принос за една по-зелена България с активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво.

Кампанията протича под мотото „Бъди зелен не само за ден“ и се организира от системата на „Кока-Кола“, „Екопак България“ и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Инициативата на Витоша се провежда с подкрепата на Югозападното държавно предприятие, „Държавно горско стопанство София” и Дирекцията на Природен парк „Витоша“.

Залесяването ще се извърши върху терен, освободен след проведена сеч в смърчова гора, изсъхнала след нападение от върхов корояд. Ще бъдат засадени смърчови и брезови контейнерни фиданки, отгледани в един от горските разсадници на ЮЗДП.

След като през 2015 г. стотици любители на природата засадиха първата гора, създадена в рамките на инициативата в Банкя, през 2016 г. еко-кампанията продължава с фокус върху залесяването и облагородяването като част от традиционната кауза за опазване на околната среда.

Освен засаждането на втората гора на „Моят зелен град“ доброволците ще създадат нови кътове за отдих и ще се обновят и ремонтират съществуващите пространства за пикник в близост до „Яворова поляна“, която е сред най-красивите местности в ПП „Витоша“.

По традиция, по време на „Моят зелен град“ за децата ще бъдат организирани различни уроци и игри. Специално за малките еко-любители партньорите на инициативата Екопак България ще организират своя ЕкоЛабиринт - иновативен образователен продукт, в който участниците могат да научат интересни факти за разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда. Всички еко-любители са добре дошли да се включат в инициативата, а на място ще могат да получат необходимите материали за облагородяване на областта.

Югозападнота предпиратие се включва в инициативата „Моят зелен град” 2016
5232
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Световната инициатива „Зелен град“ ще гостува на Флора Бургас 2016
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини