Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
24.07.2016 г.

Kuhn очаква рекордни годишни продажби в Украйна

Годината обещава да бъде рекордна за продажбите в Украйна на селскостопанската техника, произвеждана от Kuhn, заяви генералният директор на украинското подразделение на френската компания Асад Лапш, цитиран от електронното издание UBR. „Още през март изпълнихме годишния план по продажбите и оттогава 2 пъти променихме прогнозата в посока на повишение”, посочи Лапш.

Той не предостави подробности за количествените или финансовите показатели на продажбите заради търговската тайна, но споделя, че реализираните количества на редовите сеялки и плуговете са се удвоили, а на пръскачките дори са се утроили.

По негови данни продажбите нарастват не само при тях, но и при конкурентните фирми. „Първо, на пазара се оформи значително отложено търсене, което се реализира сега. Второ, селскостопанските холдинги внедряват прогресивни технологии, които изискват съвременна техника”, обяснява експертът мащабното обновяване на селскостопанската техника в Украйна. Освен това той изтъква, че при използването си в страната машините се амортизират по-бързо, отколкото в Европейския съюз и САЩ – за 5 вместо за 7 години – и следователно има нужда да бъдат подменяни по-често.

Лапш оценява украинския пазар на селскостопанска техника в момента на 0,7-1,1 млрд. евро, а ако производителите си поставят за цел да дооборудват машините си според международните стандарти, в продължение на 5 години ще може да се продава селскостопанска техника на стойност 2-2,5 млрд. евро.

Междувременно от Украинския клуб на селскостопанския бизнес обявиха, че през първата половина на 2016 г. в страната са били внесени трактори на стойност 233 млн. долара, или с 2,7 пъти повече, отколкото за същия период на миналата година, съобщи електронното издание AgriActa. В сектора на машините за обработка на почвата също се отчита ръст от почти 2 пъти до 123 млн. долара.

Според експерти на клуба основната причина е в постепенното активизиране на пазара на селскостопанска техника в Украйна след стагнацията от 2014-2015 г., предизвикана от икономическата нестабилност в страната. От изданието припомнят, че през 2015 г. вносът на селскостопанска техника достигна 230 млн. долара в сегмента на тракторите и 131 млн. долара в сектора на останалите селскостопански машини – най-ниското ниво за последните 5 години.

Kuhn очаква рекордни годишни продажби в Украйна
8493
 

Последни материали
Виж
На заседанието си на 24 април
Европарламентът даде зелена светлина за промените в общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Свързани материали
Виж
Прецизно торене, работа с променливи норми, интелигентни системи на управление
Тороразпръскващите машини KUHN AXIS осигуряват прецизно торене
Оптиком с пролетна промоция за прикачни пръскачки KUHN Lexis
KUHN с две награди за технически иновации на EIMA 2018
Мегатрон представлява в България френската компания
KUHN отбелязва 190 години от създаването на компанията
Опростеност над всичко!
Новата пръскачка KUHN DELTIS 2
Kuhn създаде нов терминал Quantron S-V
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини