Ако имате двор и не си представяте живота без растения, използвайте всичко, което ви остава след приготвянето на храната от кухнята, в градината. Не се изхвърля нищо, дори черупките от яйцата могат да станат идеално средство за подхранване на разсада и на стайните растения. Особено покрай празниците, когато домакините използват изключително много яйца за козунаците и другите лакомства, ще имате достатъчно черупки, които да употребите за последващо наторяване на разсада си.
След използване на яйцата черупката се измива добре от вътрешната страна. Това се прави задължително, за да се отмие целият белтък, който може да започне да загнива и да предизвика неприятни миризми в дома, споделят читатели от електронното издание „Стопанство”.
След това в буркан от 700 милилитра се поставят няколко черупки и се заливат с вода. Затваря се плътно и се оставя да кисне в продължение на 5 дни. Така получената настойката се излива в 4 литра вода.
Този разтвор е идеално средство за поливане на разсада. Методът е проверен многократно и винаги води до здрав вид на растенията и интензивен растеж.