Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
11.03.2016 г.

И през 2016 г. „Пионер Семена България” предлага богата гама хибриди царевица и слънчоглед

С всяка година търсенето на по-висококачествени хибриди расте

Sinor.bg

С всяка година търсенето на семена с марката Pioneer® расте, което потвърждава оценката на фермерите за високото качество на тези хибриди. Тази година компанията майка чества 90 години от създаването си. През 1926 г. нейният основател Хенри А. Уолъс, бивш Американски секретар на Земеделието и Вицепрезидент на САЩ, и партньорите му са основавали първото в света дружество за търговска реализация на царевични хибриди. Той е и създателят на първия царевичен хибрид в света. От тогава мениджърите на „Пионер” спазват традицията, инвестирайки в нови разработки, някои от които са допринесли за пълната промяна на лицето на земеделието.

През 2012 г. компанията изненада с още една революционно въведение при царевицата. Това е Optimum®AQUAmax® продуктовата линия, която дава сигурност при суша и добри стопански резултати, дори и при екстремни условия.

В България тази иновация навлезе през 2013 г. и оттогава има непрекъснат ръст в търсенето и отглеждането на Optimum®AQUAmax® хибридите, съобщи пред Синор.БГ Мария Груева, маркетинг специалист в „Пионер Семена България”.

В години на суша и  неблагоприятни климатични условия тези хибриди осигуряват поне 10% по-висок добив от всички други хибриди. При нормални валежни години добивите от тях са с над 12% по-високи в сравнение с добивите при останалите царевични хибриди.

Слънчогледовите хибриди Пионер също са водещи по пазарен дял. И това са хибридите с марката „Протектор” (Pioneer Protector®). Статистическите агенции сочат, че от всички продавани слънчогледови хибриди пионерският P64LЕ25 заема 22% от площите в страната, засяти със слънчоглед. И този факт е изключително показателен за характеристиките, които притежава този хибрид. Големият му плюс е, че освен с високи добиви, се отличава и с изключителна масленост, и много пластични качества. Той притежава характеристиките на Pioneer Protector® мана и синя китка, което позволява на растенията да развият генетичния потенциал за висок добив, който е заложен.

От 20 години компанията „Пионер Семена България” е на българския пазар и за този период вече е спечелила много клиенти, и едни от най-добрите зърнопроизводители в страната са сред тях.

Днес над 30 хиляди български земеделци сеят царевичните хибриди от Optimum®AQUAmax® продуктовата линия и слънчогледови хибриди с характеристиките на Pioneer Protector®. Особен е интересът към P0216, който държи най-голям дял в продажбите на царевични хибриди в страната.

Политиката на компанията е да бъде плътно до фермерите – при избора им на семена и по време на отглеждането им, за да получат производителите възможно най-високи добиви и печалба. Чрез 11-те си регионални представителства „Пионер” винаги е на разположение на клиентите.

За читателите на Синор.БГ Дойчо Дойчев, регионален агроном на „Пионер” за Централна Южна България, представи основните предложения за тази година.

За южните региони на страната основната култура е слънчогледът, затова и компанията предлага няколко основни хибрида, подходящи за българските условия. От ранните хибриди с отлични показатели е P62LE122, който експертите предлагат и за втора култура, а също за високи надморски височини или за късни сеитби.

От новите предложения в портфолиото за тази година изпъкват слънчогледовият хибрид P63LE113, който е ранен и с висок потенциал на добив, добро маслено съдържание.  Той притежава характеристиките на Pioneer Protector® за защита срещу синя китка и срещу мана. Това гарантира на производителите пълна защита при наличие на тези болести или паразити.

Другите предложения са P64LE119 и топ хибридът P64LE25.

Като подходящ високомаслен слънчоглед се предлага и хибридът P64HE118, който се нарежда в топ 3 сред най-добрите маслодайни слънчогледи и е първият маслодаен слънчоглед, който е Express® устойчив, т.е. дава възможност на производителите да се справят успешно с проблематична заплевеленост в полетата. Има високо съдържание на двете основни киселини, като олеиновата достига 90 - 92%. Досега се твърдеше, че високомаслените слънчогледи имат нисък добив, но този хибрид напълно опровергава това мнение. Той осигурява добър добив, каквито гарантират и линоловите хибриди. Това е важно за фермерите, защото те ще имат добър добив и съответно печалба, посочи още Дойчо Дойчев.

Друго атрактивно предложение е P64LE99 – това е хибридът с най-дългата вегетация и така наречен “зелен ефект“. Той осигурява по-дълго време запазване на зелената маса и изхранване на семките за по-висок добив.

Българските фермери проявяват изключително голям интерес към новите хибриди P63LE113 и P64LE119, защото са успешни в борбата срещу синята китка, силно разпространена в Южна България. Те позволяват на земеделците да отглеждат слънчоглед дори в полета, където преди години не е могло да се работи, заради силната заплевеност с този опасен паразит.

От миналата година „Пионер” предлага и слънчогледовия хибрид по Clearfield® технология - P64LC108, който се представя много добре и дава добри резултати както във валежни години, така и в години на суша, каквато беше 2015 г. 

И през 2016 г. „Пионер Семена България” предлага богата гама хибриди царевица и слънчоглед
14311
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини