Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
03.09.2015 г.

Българска премиера на новия JCB Fastrac 4000

Предстоящо

Снимка: Оптиком

В първия ден на изложението БАТА АГРО Есен, което ще бъде открито на 8 септември в Стара Загора, ще се състои официалната премиера за българския пазар на уникалния трактор от ново поколение JCB Fastrac серия 4000. Новата мощна серия 4000 се присъединява към уникалната гама трактори Fastrac на английския производител JCB, като атрактивното събитие за пръв път се организира за българска публика чрез водещия модел в серията – JCB Fastrac 4220, с 235 к.с. Представянето ще се проведе на щанда на «Оптиком» ООД от 12,30 часа, съобщиха от компанията.

Изцяло новата серия Fastrac 4000 е резултат на 25-годишен опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор, който в същото време е единствената високоскоростна машина с еластично окачване на предния и задния мост.

Неслучайно е и кандидат за отличието Трактор на годината 2016, което ще се присъди на предстоящото изложение Агритехника в Хановер

Характеристиките, които правят Fastrac уникален трактор са следните. Той има пълно еластично окачване на преден и заден мост, централно разположена кабина и равномерно разпределение на тежестта на трактора, стандартно оборудване с ABS спирачна система (антиблокираща система на колелата) с дискови спирачки (отговарящи на стандарта за товарни камиони), налична задна платформа за допълнителни прикачни устройства и възможност за високоскоростно движение в пълен комфорт и сигурност.

Новата серия Fastrac 4000 надгражда основните функции на по-старите си събратя, като например многобройни точки за монтаж на прикачен инвентар и приспособления, усъвършенствано цялостно самонивелиращо се окачване за висока скорост по време на работа и спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт.

Усъвършенстваната система на окачването може да осигури самонивелиране както на лявата и дясната страна, така и на предната и задната страна, а също и възможност за "приклякване" под допълнително оборудване за по-бърза и по-лесна смяна на прикачените приспособления (пръскачки, торачки и др.), което спомага за максимална стабилност, увереност на водача и по-висока производителност особено на трудни терени. Отново е на разположение управление на четирите колела, но с по-малък диаметър на завиване и избираемо съотношение на кормилното управление, а по-големите гуми подобряват проходимостта и сцеплението.

Хидравличната система също е нова. Тя осигурява по-високи дебити на маслото по по-ефективен начин за боравене с изискващ по-голям дебит прикачен инвентар и разполага с електронни хидроразпределители, които позволяват контрол с върха на пръстите и функции за таймер и дебит с възможност за регулиране от кабината.

На разположение ще са три нови модела от серията Fastrac 4000 с мощности от 158 до 240 к.с., като всички са захранвани от 6,6-литров шестцилиндров двигател AGCO Power, който отговаря на най-новите правила за емисии на отработени газове Stage 4 (ЕС) и Tier 4 Final (САЩ) благодарение на доказана SCR технология с нисък разход на гориво.

Новата безстепенна трансмисия осигурява плавно ускорение и забавяне, възможно най-фино регулиране на скоростта и избираеми режими, които помагат на оператора да оптимизира производителността и горивната ефективност.

Новата кабина COMMAND PLUS предоставя цялото пространство, видимост, комфорт и контролни функции, с които водачът би желал да разполага. На разположение са готовност за GPS, пакет мощни LED работни светлини, прозорец на покрива, хладилна кутия, MP3 букса и луксозна кожена отопляема седалка с пневматично окачване.

Страхотни са индивидуалните характеристики на новата серия Fastrac 4000, но тяхното успешно комбиниране в продукт с максимална производителност е ключът към успеха на тези трактори сред взискателните фермери.

Повече за уникалния трактор JCB Fastrac 4000 ще научите на щанда на Оптиком от 12,30 часа, 8 септември 2015, когато ще бъде дебютът му за българския пазар.

Българска премиера на новия JCB Fastrac 4000
7906
 

Последни материали
Виж
От 1 май отпаднаха такси и разрешителни при превоз на кошерите
Разходите за подвижно пчеларство в Сърбия намаляват с над 100 евро
Яйцата са изключение от тенденцията
Млечните продукти поевтиняват рязко в Естония, следвани от брашното
Доказано е, че вирусът се предава от бозайник на бозайник със сурово мляко
Котки умряха в САЩ, след като пиха мляко с птичи грип
Християнски празници
Да поздравим слънцето на Гергьовден и на светлий понеделник!
Поскъпването на месните продукти компенсира резкия спад при захарта
Цените на храните в света нараснаха за втори пореден месец през април
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Свързани материали
Виж
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Кубота на второ място по продажби на трактори
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
„Тайтън Машинъри България“ с нов търговско-сервизен център в Шумен
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини