Начало » Новини » Страната
24.06.2015 г.

На 1 юли започва прием за родословни книги и определяне качествата на животните

Важно за фермера

Farmer.bg

От 1 до 10 юли 2015 г. ще продължи приемът по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните”, реши управителният съвет на ДФ „Земеделие” на последното си заседание. Общият бюджет по схемата е 4 милиона лева, като средствата се предоставят на два транша. За първия транш се предвижда изплащане на 40% от общата сума, или 1,6 милиона лева. Останалите 60%, или 2,4 милиона лева, трябва да бъдат изплатени на втори транш. Средствата покриват до 100% от административните разходи за създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните.

Помощта е насочена към животновъди, регистрирани като земеделски стопани. Предоставя се за подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор под формата на субсидирани услуги от одобрени организации и от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ), в случаите в които няма одобрена развъдна организация за определена порода.

При кандидатстване за първи транш едно от изискванията за подпомагане е развъдните организации/ИАСРЖ да предоставят списък на земеделските стопани, с които имат сключен договор, а за втори транш - да представят сключените договори заедно със заявлението, подадено към развъдната организация/ИАСРЖ за  извършване на  дейностите - създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните.

Документи за кандидатстване се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие” по адрес на управление на развъдната организация/ИАСРЖ. Срокът за сключване на договорите и изплащане на първия транш от средствата е до 30 юли 2015 г. Според утвърдените указания за прилагането на помощта, кандидатстването за финансиране на втори транш трябва да бъде до 31 август, а изплащането му – до 25 септември 2015 г.

На 1 юли започва прием за родословни книги и определяне качествата на животните
6846
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Асоциация представя електронен регистър за родословието на месодайни породи говеда
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини