Начало » Новини » Страната
29.04.2015 г.

С екосредства ще бъде реконструиран младежки еколагер в природния парк Врачански Балкан

Програма "Околна среда"

Ръководството на Природен парк „Врачански Балкан” ще изпълни проект за реконструкция на младежки еколагер в село Очин дол, съобщиха от агенцията по горите. Модернизацията e част от дейностите по проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Врачански Балкан”, по Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г., финансиран от Европейския съюз. На символичната първа копка на Младежкия интерпретационен еколагер присъстваха Иван Аспарухов, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството,  инж. Красимир Каменов, зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите и инж. Николинка Кътовска – кмет на община Мездра .

Еколагерът ще бъде база за провеждане на разнообразни образователни инициативи (зелени училища, открити уроци, лагери и други) с младежи и ученици на територията на парка. Ще бъдат предлагани примерни програми за дву- и петдневни посещения с включени образователни и игри и занимания за различни възрасти.

Младежкият лагер ще бъде разположен в училищната сграда на село Очин дол. В рамките на реконструкцията е включено реновирането на сградата и изграждането на спални помещения за 32 човека, кухненско помещение, зала за занимания, вътрешни бани и тоалетни.

Районът на село Очин дол е богат на  природни, културни и исторически забележителности. Тук може да се посетят исторически комплекс „Дядо Йоцо гледа“, екопътека „Горски свят“,  останки от  Раннохристиянски храм от VІ век, хижа „Пършевица,  Черепишкия манастир,  защитената местност Лъкатнишките скали.

Село Очин дол  се намира на 45 км от Враца и на 70 км от София. В близост до селото минава главен път и ж.п линия, което го прави лесно достъпно от различни краища на страната.

На мероприятието присъстваха  още инж. Николай Ненчев – директор на ДПП „Врачански Балкан“, инж. Евгения Христова – директор на ТП ДГС-Мездра  и местни жители от региона.

С екосредства ще бъде реконструиран младежки еколагер в природния парк Врачански Балкан
6368
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Природа
Международна еко ваканция в парк Врачански Балкан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини