Начало » Новини » Страната
03.04.2015 г.

Бизнесът изтъква нови аргументи срещу данъчните промени, предприети в Гърция спрямо бизнеса в България

Българска търговско-промишлена палата

sxc.hu

На проведена среща между Григор Порожанов, шеф на дирекция "Външноикономически отношения” в Министерството на външните работи, и ръководството на Българската търговскопромишлена палата (БТПП), представлявано от председателяЦветан Симеонов и Тодор Табаков, член на ИС и УС на Палатата, бяха обсъдени новите данъчни разпоредби на Гърция, според които финансовите транзакции между гръцки стопански субекти и стопански субекти от държави с преференциален данъчен режим се облагат с данък в размер на 26 %. Последният се възстановява в 3-месечен срок, при условие, че данъкоплатецът докаже пред гръцката администрация, че транзакцията е обичайна и е осъществена по пазарни цени.  

В списъка на държавите с преференциален данъчен режим са включени и три държави-членки на Европейския съюз – България, Ирландия и Кипър.

Григор Порожанов предостави информация за предприетите от държавата действия по повод на посочените нормативни промени в Гърция.

Ръководството на палатата заяви подкрепа за бизнеса по позицията на българското правителство, която е изпратена на Пиер Московиси, европейски комисар по икономически и финансови въпроси, данъчно облагане и митнически съюз.

На срещата от страна на БТПП бяха изложени допълнителни мотиви, аргументиращи сериозни възражения срещу предприетите данъчни промени в Гърция и бе връчено писмено становище по проблема, което ще бъде предадено на министъра на външните работи Даниел Митов.

Предоставена бе информация за решението на Изпълнителния съвет на палатата от 31-и март 2015 г. да изпрати своята позиция до посланиците на ЕС страните, Европалати, Международната организация на работодателите, Европейската комисия, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Международната търговска камара-Париж, съответните комисии в Европейски парламент, дирекциите с компетенции по данъчни въпроси в ЕК, Европейската данъчна конфедерация, Съюза на търговските палати на Гърция и Съюза на гръцките работодатели, Съюза на данъкоплатците и други неправителствени организации.

Бизнесът изтъква нови аргументи срещу данъчните промени, предприети в Гърция спрямо бизнеса в България
7096
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Обратна реакция
Бизнесът има доверие в новия министър като доказан експерт
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини