Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
20.03.2015 г.

Ифтах Шахам: John Deere не допуска компромиси в стандарта

Иновации

Ифтах Шахам, кметът на Добрич Детелина Николова (вляво) и областният управител Маргарито Новоселска откриха новата база

Основната философия на производителя на селскостопанска техника John Deere е да бъде максимално полезен на фермерите и да не допуска компромиси със стандартите за качество, които са водещи при производството на техниката. Затова и всяка година компанията изненадва бизнеса с иновации, пряко свързани с повишаването на добивите и качеството на продукцията. Пример за това е новата система за дистанционно управление на машините Фармсайт (FarmSight), чието приложение ще навлиза все по-масово и ще консултира земеделските производители във всекидневната им дейност. Това съобщи Ифтах Шахам, изпълнителен директор на официалния дистрибутор на John Deere за България „Мегатрон”, при отриването на обновената база на компанията в Добрич. Освен техниката на John Deere, която „Мегатрон” предлага в страната от 1998 г., компанията дистрибутира още и известните марки машини на Bobcat, Doosan, Kuhn, Bednar и др.

До този момент компанията разполага със 7 бази, от които тази в Добрич е най-голямата. Освен нова сервизна база за ремонт на тракторите и комбайните в центъра се помещава и модерен цех за асемблиране на прикачния инвентар, което допълнително ще улесни купувачите.

За първи път в базата си в Добрич „Мегатрон” предлага и голямо опитно поле от 50 декара, където купувачите на място да тестват качествата на техниката. „Това е първият център, в който предлагаме тази възможност, така че фермерите да се уверят на място в предимствата на търсената машина”, коментира и Стефан Христов, генерален мениджър на „Мегатрон” за земеделска, голф и градинска техника. Той припомни, че добричката база е лидер в продажбите за миналата година. Очакванията са за поне 5% ръст през тази година, още повече, че фермерите разчитат и на възможностите за подпомагане по новата програма за селските райони.

„Динамиката в развитието на селското стопанство в Европа дава своето положително отражение и на пазара на земеделска техника”, посочи и Дирк Бернинг, регионален мениджър по продажбите на John Deere за Централна Европа. Той припомни, че основната философия на компанията е да прилага иновациите, които съчетани с консултантската дейност на фирмата, да осигуряват пълноценно обслужване на клиентите от покупката на техниката до нейното ефективно използване.

В това отношение системата Фармсайт (FarmSight) е водеща в дейността на „Мегатрон” и тя вече се оценява от фермерите, обясни Стефан Христов. До момента само в Добричко компанията разполага с 6 станции. Други 6 ще покриват останалата територия. Чрез тях ще се осъществява дистанционната връзка между тракторите и комбайните, които работят на полето, офисите на фермерите и информационната база на „Мегатрон”, която ще координира цялостната връзка. Целта е максимално автоматизиране на процесите, които да повишат добивите и да намалят разходите на стопанствата.

Ифтах Шахам: John Deere не допуска компромиси в стандарта
16586
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Bobcat помогна за възстановяването на 553 предприятия пострадали от земетресението в Турция
Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95
John Deere обяви стратегическо партньорство със SpaceX за разширяване на свързаността в селските райони чрез сателитни комуникации
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Мегатрон става официален представител на John Deere и за Словения
НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини