Откривател на шоколада е Христофор Колумб при четвъртото си пътуване до Америка през 1502 г. За съжаление, той е смятал, че този деликатес е доста горчив и не отдал никакво внимание. Ние обаче можем да се насладим на шоколада с една добра рецепта: Начупваме шоколада на дребно в дълбок стъклен съд, прибавяме и маслото на парченца, и слагаме в микровълновата фурна за 3 минути, докато всичко се разтопи. Разбъркваме внимателно, за да се получи хомогенна смес. Оставяме я 5 мин да изстине и прибавяме двата жълтъка, кристалната захар и ванилията. Поставяме сместа в хладилника за около час, да се втвърди. След това оформяме с ръце малки топки и ги овалваме в какао. За да разнообразим външния вид на трюфелите, една част от тях овалваме в кокосово брашно. Кафето е идеална напитка за поднасяне на тези шоколадови бонбони.
Продукти за 4 порции: 250 г черен шоколад, 125 г масло, 2 жълтъка, 1 ванилия, 125 г кристална захар, 50 г какао на прах.