Начало » Новини » Света
30.12.2014 г.

Италия се подготвя за поредното изложение Macfrut 2015®

Световни панаири

Farmer.bg

От 23-и до 25-и септември 2015 г. в италианския търговски център Риомини ще се проведе поредното издание на международния панаир за плодове и зеленчуци Macfrut 2015, съобщиха организаторите. Компаниите ще изложат своята продукция в пет павилиона, разпределени в 11 изложбени сектори. Очаква се на панаира да присъстват 400 нови международни участници. Изложителите ще представят нови селекции семена, технологии, производство, търговия на едро и дребно, опаковъчни материали, свежи и сушени плодове,  логистика и услуги. За първи път тази година ще бъдат организирани градини за деца, системи за напояване и растителен инженеринг. Изложението ще премине под мотото на интернационализацията, иновациите и новите сегменти във веригата за доставки.

Всички усилия ще бъдат съсредоточени върху две стратегически области – развитие на производството на плодове и зеленчуци в Източна Европа и страните от Средиземноморието и контактите между бизнеса.

Очаква се широко присъствие на повечето източноевропейски страни, с които ще бъде подписано споразумение за партньорство. Целта е да се развиват стратегическите взаимоотношения на фирмите от региона. Подобни търговски изложения се провеждат в Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Турция и България. Целта на това споразумение е да привлече 200 нови оператори от тези страни.

Едновременно с това на изложението в Италия се очаква широко присъствие и от африканските държави на юг от Сахара, както и от Южна Америка (особено Бразилия).

Macfrut 2015 ще предложи особено място и на иновативните продукти и проекти. За целта са предвидени награди със специален раздел, посветен на зелената икономика.

В Италия хиляди компании се опитват да намерят своето място в този труден и конкурентоспособен сектор като градинарството. Macfrut 2015 ще предложи възможност за дискусии между бизнеса, с основната цел - създаване на нови контакти.

Отново ще бъдат организирани 100 маршрутни линии до ферми, намиращи се в основните производствени региони на Италия. По този начин ще се даде възможност  на 10 000 производителите на плодове и зеленчуци да стигнат до търговския панаир.

Това издание ще се разширява, за да обхване нови сектори изложба.

Новите сектори, които ще настъпят семена, развъждане и детска градина, специализирана механизация за плодове и зеленчуци растат, парник, напояване и растителна инженеринг.

Италия се подготвя за поредното изложение Macfrut 2015<sup>®</sup>
9745
 

Последни материали
Виж
Експерти на МЗХ представиха промените в еко-схемите пред стопани в Кюстендил
ДФЗ доплати над 186 млн. лв. по ОПДУ за Кампания 2023
Стоки с висок фискален риск - череши
НАП разяснява на черешопроизводители как да декларират реколтата
Еврокомисарят по селско стопанство Януш Войчеховски пристига утре в България
Годишен доклад
Икономиката на България се движи основно от вътрешното търсене
В Световния ден на пчелата
За шест години пчеларите са намалели от 12 260 на 9 433, но добитият мед е повече
Свързани материали
Виж
В Италия
Запорираха имущество на трима фермери за 226 000 евро
За да спаси градините и дворовете от нашествието на животните
Италиански остров подарява кози на всеки желаещ
ЕП запорира 320 хиляди евро на хлебопроизводител в Палермо
Четирима фермери от Палермо изгоряха с 470 000 евро за измама
Разкриха крупна измама за 2,8 млн. евро със субсидии за млади фермери
Компанията за производство на зехтин в Италия е обвинена в измама и укриване на данъци в Сицилия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини