Накъсваме листенцата на босилека, нарязваме ги, слагаме ги в бурканче, посоляваме със щипка сол и заливаме със зехтин. Почистените моркови и тиквичка нарязваме на кръгчета, чушките – на парченца, смачкваме с ножа чесъна и го нарязваме на ситно. Пилешкото филе слагаме върху алуминиево фолио заедно със зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме със зехтин с босилек. Слагаме фолиото на решетката на скарата и печем 25 мин, периодично обръщайки месото. След като стане готово изваждаме от фолиото и напръскваме още веднъж със зехтин с босилек.
Продукти за 4 порции: 1 връзка босилек, 100 мл зехтин, 2 моркова, 1 тиквичка, 2 червени чушки, 1 скилидка чесън, 4 филета пилешки гърди (по 150 г), смлян черен пипер.