Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.10.2014 г.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек

Накъсваме листенцата на босилека, нарязваме ги, слагаме ги в бурканче, посоляваме със щипка сол и заливаме със зехтин. Почистените моркови и тиквичка нарязваме на кръгчета, чушките – на парченца, смачкваме с ножа чесъна и го нарязваме на ситно. Пилешкото филе слагаме върху алуминиево фолио заедно със зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме със зехтин с босилек. Слагаме фолиото на решетката на скарата и печем 25 мин, периодично обръщайки месото. След като стане готово изваждаме от фолиото и напръскваме още веднъж със зехтин с босилек. 

Продукти за 4 порции: 1 връзка босилек, 100 мл зехтин, 2 моркова, 1 тиквичка, 2 червени чушки, 1 скилидка чесън, 4 филета пилешки гърди (по 150 г), смлян черен пипер.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек
10050
 

Последни материали
Виж
ССА се нуждае от разширяване на научния състав и дигитализация на научната инфраструктура
Институциите на България и Румъния обсъдиха мерки срещу комарната популация по река Дунав
До април 2025 г. по програмата са разплатени 79.8% или 3 027,06 млн. евро
Плащанията по ПРСР 2014 – 2020 г. ще приключат до края на годината
ДФЗ изплати още 166 млн. лева по ОПДУ за Кампания 2024
Сключени са 15 сделки
Горски предприятия продават имоти - от комплекс Жребчево до терен във „Велики Преслав“
Навреме
Засаждане на доматите на постоянно място
Свързани материали
Виж
Средни цени на тон за 5-те най-големи земеделски експортни продукта на Украйна
САЩ премахват административните ограничения в скоростта на производство на свинско и птиче месо
Въвеждаме мита за американски селскостопански продукти
Пиле с картофи
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини