Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.10.2014 г.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек

Пилешко филе със зеленчуци и босилек

Накъсваме листенцата на босилека, нарязваме ги, слагаме ги в бурканче, посоляваме със щипка сол и заливаме със зехтин. Почистените моркови и тиквичка нарязваме на кръгчета, чушките – на парченца, смачкваме с ножа чесъна и го нарязваме на ситно. Пилешкото филе слагаме върху алуминиево фолио заедно със зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме със зехтин с босилек. Слагаме фолиото на решетката на скарата и печем 25 мин, периодично обръщайки месото. След като стане готово изваждаме от фолиото и напръскваме още веднъж със зехтин с босилек. 

Продукти за 4 порции: 1 връзка босилек, 100 мл зехтин, 2 моркова, 1 тиквичка, 2 червени чушки, 1 скилидка чесън, 4 филета пилешки гърди (по 150 г), смлян черен пипер.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек
5102

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Гювеч по карнобатски
Цени на замразено и охладено пиле в магазинната мрежа
Цени на яйца в страната
Продължава сеитбата на пшеницата и ечемика
Неблагоприятни климатични условия съпътстват посевната кампания в Румъния
Съседните страни забраниха вноса на свинско месо от Белгия
АЧС се върна в Белгия след 33 години
Бъдещето на фермерските пазари е свързано с организиране на тематични квартални събития
Ст. Апостолов: Само с демонстративни проекти за фермерските пазари не може
Свързани материали
Виж
Цени на замразено и охладено пиле в магазинната мрежа
Цени на охладено и замразено пиле по области
Справка за цените на пиле – прясно, охладено
През седмицата
Цената на охладеното пиле на дребно падна с близо 9 процента
Селска чорба от пиле
Яхния от пилешки воденички
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам