Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.10.2014 г.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек

Накъсваме листенцата на босилека, нарязваме ги, слагаме ги в бурканче, посоляваме със щипка сол и заливаме със зехтин. Почистените моркови и тиквичка нарязваме на кръгчета, чушките – на парченца, смачкваме с ножа чесъна и го нарязваме на ситно. Пилешкото филе слагаме върху алуминиево фолио заедно със зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме със зехтин с босилек. Слагаме фолиото на решетката на скарата и печем 25 мин, периодично обръщайки месото. След като стане готово изваждаме от фолиото и напръскваме още веднъж със зехтин с босилек. 

Продукти за 4 порции: 1 връзка босилек, 100 мл зехтин, 2 моркова, 1 тиквичка, 2 червени чушки, 1 скилидка чесън, 4 филета пилешки гърди (по 150 г), смлян черен пипер.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек
9885
 

Последни материали
Виж
Заради слабата слънчогледова реколта и сдържаните продажби от фермерите
Износът на високоолеиново слънчогледово масло от Украйна е на 7-годишно дъно
Спадът в средния надой натисна производството на мляко през януари
Млечните ферми в САЩ са намалели с 5 на сто през миналата година
Унгарското правителство търси споразумение с веригите за ограничаване на цените на храните
Работи се по 28 нови противоградни площадки
Тахов: С 2 милиона и половина декара могат да се увеличат напяваните площи в страната
Чили кон карне
В Гърция тръгват проекти за 135 милиона евро за преработка на селскостопански продукти
Свързани материали
Виж
Пиле с картофи
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Пилешки гърди по италиански
Пилешки гърди по италиански
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини