Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.10.2014 г.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек

Накъсваме листенцата на босилека, нарязваме ги, слагаме ги в бурканче, посоляваме със щипка сол и заливаме със зехтин. Почистените моркови и тиквичка нарязваме на кръгчета, чушките – на парченца, смачкваме с ножа чесъна и го нарязваме на ситно. Пилешкото филе слагаме върху алуминиево фолио заедно със зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме със зехтин с босилек. Слагаме фолиото на решетката на скарата и печем 25 мин, периодично обръщайки месото. След като стане готово изваждаме от фолиото и напръскваме още веднъж със зехтин с босилек. 

Продукти за 4 порции: 1 връзка босилек, 100 мл зехтин, 2 моркова, 1 тиквичка, 2 червени чушки, 1 скилидка чесън, 4 филета пилешки гърди (по 150 г), смлян черен пипер.

Пилешко филе със зеленчуци и босилек
9969
 

Последни материали
Виж
Честит празник!
Патриарх и президент поздравиха лесовъдите със 100-годишния юбилей на Седмицата на гората
Експорт и внос на българското сирене
САЩ е най-големият ни пазар в износа на сирене към трети страни
Фермерите в Тесалия се подпомагат допълнително
Какво прави Гърция за своите фермери през 2025 година
Недекларираният труд у нас надвишава средното ниво в еврозоната
Унивок® - лидер в контрола на болести при житни култури
Актуализирани прогнози за търсенето и предлагането на зърнени култури на ФАО
Свързани материали
Виж
САЩ премахват административните ограничения в скоростта на производство на свинско и птиче месо
Въвеждаме мита за американски селскостопански продукти
Пиле с картофи
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Пилешки гърди по италиански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини