Начало » Новини » Страната

Естественото алкохолно съдържание на гроздовата мъст от реколта 2014 се повишава

Извънредно
Синор.БГ / 25.09.2014 г.

Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев се разрешава повишаването на естественото алкохолно съдържание на прясното грозде, гроздовата мъст, гроздовата мъст в процес на ферментация, младото вино в процес на ферментация и виното, получено от винени сортове лози за винарската 2014 г.. Това съобщиха от министерството на земеделието.

Мярката е предприета поради влошените климатични условия в горепосочените лозарски зони.

Промените се отнасят за гроздова мъст с не повече от 1,5 обемни проценти за лозарските зони С II и C III, определени в Приложение VII от Регламент (ЕС) № 1308/2013 на Европейския парламент и на Съвета.

Естественото алкохолно съдържание на гроздовата мъст от реколта 2014 се повишава
7927
 

Последни материали
Виж
Млечната продукция е лидер с 96 на сто, месната е на опашката с едва 4 на сто
Расте делът на преработените продукти в селскостопанския износ от Украйна
Разследване за източника на заболяването сочи към незаконна дейност
Чумата по дребните преживни животни се добра и до Хърватия
С 45 стоки от базовата потребителска кошница и най-търсените родни продукти
В понеделник откриват официално магазин за хората в Куклен
Като спасителене пояс за малките производители без подкрепа от държавата
Поредно изложение събра в Ямбол фермери и занаятчии от югоизтока
Българският ветеринарен съюз отбелязва 14 декември – Деня на ветеринарномедицинските специалисти
Оставката притесни фермерите
През седмицата: Такова магаре имаме, такова ще си яздим
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини