Начало » Новини » Страната

Естественото алкохолно съдържание на гроздовата мъст от реколта 2014 се повишава

Извънредно
Синор.БГ / 25.09.2014 г.

Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев се разрешава повишаването на естественото алкохолно съдържание на прясното грозде, гроздовата мъст, гроздовата мъст в процес на ферментация, младото вино в процес на ферментация и виното, получено от винени сортове лози за винарската 2014 г.. Това съобщиха от министерството на земеделието.

Мярката е предприета поради влошените климатични условия в горепосочените лозарски зони.

Промените се отнасят за гроздова мъст с не повече от 1,5 обемни проценти за лозарските зони С II и C III, определени в Приложение VII от Регламент (ЕС) № 1308/2013 на Европейския парламент и на Съвета.

Естественото алкохолно съдържание на гроздовата мъст от реколта 2014 се повишава
7832
 

Последни материали
Виж
ДФЗ
Утвърдена е нова заявка за плащане на училищните схеми, съобразена с еврото
Преди застудяването
Важни условия за обработка на почвата срещу вредители
В стадо от 303 глави едър рогат добитък в област Шомод
В Унгария регистрираха първото огнище на син език за последните 10 години
От началото на сезона сме свили преработените количества с 500 000 тона
България води класацията в ЕС по спад на преработката на слънчоглед
Създаден е EURice Alliance – новият алианс на страните производителки на ориз в ЕС
Дини и картофи поевтиняха с над 10%
Годишна инфлация 5,3%! Краставици и пипер най-силно поскъпнаха
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини