Начало » Новини » Страната
25.09.2014 г.

Естественото алкохолно съдържание на гроздовата мъст от реколта 2014 се повишава

Извънредно

Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев се разрешава повишаването на естественото алкохолно съдържание на прясното грозде, гроздовата мъст, гроздовата мъст в процес на ферментация, младото вино в процес на ферментация и виното, получено от винени сортове лози за винарската 2014 г.. Това съобщиха от министерството на земеделието.

Мярката е предприета поради влошените климатични условия в горепосочените лозарски зони.

Промените се отнасят за гроздова мъст с не повече от 1,5 обемни проценти за лозарските зони С II и C III, определени в Приложение VII от Регламент (ЕС) № 1308/2013 на Европейския парламент и на Съвета.

Естественото алкохолно съдържание на гроздовата мъст от реколта 2014 се повишава
7528
 

Последни материали
Виж
При пшеницата увеличението достига 84 на сто и е двойно при ечемика
Износът на зърно от Украйна нарасна наполовина от началото на сезона
Оферти за участие се приемат до 10 септември
Египет обяви нов търг за внос на слънчогледово и соево масло
Сушата и падналите на места градушки съсипаха реколтата
Гроздоберът в Стралджанско подрани при тройно по-ниски добиви
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 6-12 септември 2024 година
Времето се променя към неустойчиво с валежи от стопанско значение
Новият украински селскостопански министър е Витали Ковал
България имала интерес от внос на зърно и сухо мляко от Украйна
Закупено бе само половината от планираното количество
Фуражният ечемик поскъпна на търга в Йордания
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини