Начало » Хоби земеделие » Цветарство
24.04.2014 г.

Украса с катерливи растения

Ефектно и лесно за поддръжка

Обвиите къщата с лиани
Зеленият килим от лиани, който обвива стените на дома, не е само украшение. Това е и защита от дъждовете, а също така и преграда пред уличния шум и прах. Благодарение на лианите в помещенията на къщата ще се установи по-комфортен микроклимат.
За да отгледате такава украса, на стените можте да направите специални решетки от дървени рейки със сечение 25х25 мм, а горният и долният край на конструкцията трябва да прикрепите към стената. Получените кутийки трябва да имат размери 40х40 или 50 х 50 см. 

 

Направете оградата зелена 
Тук няма да ви е нужно да правите стълбички за лианите. И не е важно от какво е направен дувара. Дървен, каменен или от ковано желязо оградата ще стане лека и изящна, ако се покрие с лиани. Това е важно за декорирането на оградите, височината на които може да достигне размера на крепостни стени. Можете да ги декорирате дори и с различни сортове грозде или с дървесни лиани. Използвайте едногодишни лиани или съчетание от нецъфтящи многогодишници и цъфтящи едногодишни растения. Много красиво изглежда партеноцисусът в съчетание с хмел, грамофончета или декоративен боб.

Маскировка за изсъхнали дървета
Ако не сте успели за изкорените, например, стара круша, можете да украсите дървото по вертикала с клематис, хмел или катерлив фасул.
Изрежете чупливите клонки на изсъхналото дърво, оставете само здравите. Вържете тел или сезал на горните клонки и пуснете надолу по ствола на дървото. За земята прикрепете с метални скоби или дървени клинове. Така растенията ще се движат по направляващите въжета .

 

Романтично настроение в беседката и прохлада в летните горещини
За декориране на беседките са се използвали ярки ароматни клематиси, катерещи се рози с нежни цветове в пастелни тонове. Ако вашата градина е оформена в кънтри стил, вие можете да създадете около беседките “зеленчукова” вертикала, като засадите различни видове тикви. Зелените растения ще изолират вашата бесетка допълнително от летните жеги.

Украса с катерливи растения
18463
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини