Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
14.04.2014 г.

Леката моторна коса STIHL FS 94 C съчетава комфорт и ефективност

Има хора, които чуват как расте тревата, а други я виждат. Често поддръжката на буйно растящи зелени площи и поляни е истинско предизвикателство за собствениците им. За да се справят по-лесно с него, STIHL предлага на потребителите перфектния уред – високопроизводителната и лека моторна коса FS 94 C с много ергономично управление. Благодарение на значително опростеното стартиране на машината и устройството STIHL ErgoStart моторната коса се пуска в действие много бързо. Оборудвана с новата функция ECOSPEED и високоефективния двигател 2-MIX, FS 94 C може да работи и в режим на частично натоварване, при което тя е по-тиха и икономична. Освен това е намалена и опасността от завихряне и изхвърчане например на камъчета при косене.

 

Новата моторна коса STIHL FS 94 C е здрава, мощна и се управлява с лекота. Тя задоволява високите изисквания на взискателните частни потребители и на професионалистите в службите по комунални услуги и селското стопанство, при отглеждане на плодове и зеленчуци и поддръжка на околната среда. Дизайнът на уреда и ниското му тегло от 4,9 кг осигуряват работа с минимално усилие. STIHL FS 94 C с лостова ръкохватка е много подходяща за косене на тревни площи и на стръмни склонове, за отстраняване на гъсталаци или за довършителни работи между храсти, под огради, до стени и около ровове.

 

 

Изключено е „задавяне“ на двигателя

Инженерите на STIHL се постараха много, за да бъде процесът на стартиране на уреда много лесен и да се избегне до голяма степен неправилната му експлоатация.

Моторната коса FS 94 C е оборудвана с доказалото се устройство STIHL ErgoStart, с помощта на което двигателят се стартира с минимално усилие посредством плавно изтегляне на стартерното въже. Единствено лостът на смукача трябва да бъде завъртян на правилната позиция при студено стартиране. Веднага щом работещият подаде газ, той автоматично се връща в изходна позиция, „задавянето“ на двигателя става практически невъзможно.

 

 

Подава се само толкова газ, колкото е необходимо

Благодарение на новата функция ECOSPEED потребителят за първи път може да настрои желаните работни обороти на двигателя – в зависимост от предстоящата задача и условията на работа: работните обороти могат да се регулират безстепенно от мултифункционалната ръкохватка. И при зададено ограничение на оборотите, ако е необходимо във всеки един момент с натискане на лоста за газта може да се премине в режим на пълно натоварване. Предимствата на ECOSPEED са очевидни: в режим на частично натоварване разходът на гориво е по-нисък, което осигурява по-голям обем свършена работа с едно напълване на резервоара. Освен това моторната коса работи значително по-тихо. Рискът, че например ще бъдат завихрени и изхвърлени камъчета, също е намален в резултат на по-ниските работни обороти при функцията ECOSPEED. Всичко това осигурява приятна работа с висока степен на безопасност.

 

Благодарение на високоефективния двигател 2-MIX на STIHL тази моторна коса с мощност от 0,9 kW е не само високопроизводителна и динамична, но и непретенциозна по отношение на разхода на гориво, който е до 20% по-нисък в сравнение с уредите с двутактови двигатели на STIHL със същата мощност, но без технология 2-MIX при до 70% по-ниски стойности на вредните емисии. Така работите ефективно с по-ниски експлоатационни разходи като се намалява и замърсяването на околната среда.

Леката моторна коса STIHL FS 94 C съчетава комфорт и ефективност
13578
 

Последни материали
Виж
Добруджански земеделски институт
Расте интересът към български сортове пшеница и ечемик зад граница
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Свързани материали
Виж
STIHL MS 231 и MS 251 - мощни моторни триони за поддръжка на двора и градината, удовлетворяващи професионални изисквания
Лек бензинов трион с катализатор
MS 170-D от STIHL
Удобни уреди за прецизно и фино разпръскване
НОВО - ръчни пръскачки STIHL
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини