Бизнесмените Ричард Баларф и Стивън Дринг, основатели на компанията „Zero Carbon Food”, арендували голямо изоставено бомбено убежище от времето на Втората световна война в близост до Лондон, за да отглеждат зеленчуци с помощта на хидропоника.
Първата пробна реколта получи много висока оценка от експертите и най-вече от главните готвачи на елитни заведения. След успешната реализация на новата продукция в местните ресторанти предстои стартирането на истинското производство. Първите семена за реколта 2014 г. ще бъдат засети през март, а в началото на лятото ресторанти и магазини вече ще се снабдяват редовно с броколи, спанак, босилек, магданоз, чесън, зелен грах, репички и зелени подправки.
Предприемчивите британци в бъдеще имат намерение да отглеждат в реконструираните бомбоубежища домати и гъби. Баларф и Дринг коментират, че фирмената им политика е за минимално въздействие върху околната среда и това ги е накарало да изберат бомбоубежището, където лесно се поддържа постоянна температура и влажност. С цел икономия на електроенергия за осветлението ще се използват енергоспестяващи светодиодни (LED) лампи.