Начало » Новини » Страната
07.01.2014 г.

Групировката Кuhn с оборот от 1 млрд. евро

Нова историческа граница и още по-амбициозни планове за бъдещето

В навечерието на Агритехника 2013, най-важното събитие в областта на земеделската техника, групировката KUHN проведе международна прес-среща в градчето Саверн, близо до Страсбург, където се намира основният завод на концерна. Присъстваха 150 журналисти от 39 страни.

Екзпозициите на KUHN на големите изложения в Париж и Хановер винаги са толкова обширни и многостранни, че само разглеждането им може да заеме цял ден. Толкова разнопланова и иновативна техника е събрана на едно място.

Същото е положението и със завода в Саверн – неговите възможности и концепция са поразителни. Малко от производителите на земеделска техника имат на едно място всичко – мощни преси, лазерно разрязване, роботи, най-съвременен цех за полимерно боядисване и собствено изливане на високоиздръжлив чугун. Това позволява на групировката да работи с изключителна гъвкавост.

Да се свали някои модел от производство и да се пусне друг на негово място тук е въпрос на няколко часа, при това може да става дума за техника от съвършено друг сегмент и друго предназначение. Именно благодарение на тази стратегия конвейрите в завода на KUHN не са спирали нито за ден в периоди на криза и рецесии. Тук няма и периоди на сезонно спиране на производството.

Резултатът от този непрекъснат ръст и прогрес представи пред журналистите президентът на групировката Мишел Сиберт: „KUHN премина историческа граница с оборот от 1 милиард евро, като удвои своя оборот през последните 6 години, и вече набелязва нови хоризонти. При това милиардът беше цел за 2015 година, но успяхме да го постигнем три години по-рано. Днес групировката KUHN обединява 9 завода, множество филиали и представителства, продава техника в над 100 страни, в нея работят 4400 души.

През последните години бяха придобити завод на Бланшар във Франция и един от заводите на групировката Квернеланд в Хелдроп, Холандия, а със закупуването на Краузе в САЩ не само значително се разшири гамата на произвежданата техника, но и се интензифицира дейността на KUHN в Северна Америка – най-големия световен пазар на техника.

За подобряване на сервизното обслужване е построен нов супермодерен склад за резервни части с площ от 26 000 кв. м.на територия от 12 хектара. Там още не е изсъхнала боята, а вече тече процес на разширяване – общата площ ще нарасне до 40 000 кв.м.

Буквално преди месец отвори врати за дилъри и посетители т.нар. Център на прогреса на KUHN, учебно-консултативна структура от най-съвременен тип, с голяма площ, с отлично техническо оборудване, където журналистите се запознаха с новостите на компанията.

Със сребърен медал на изложението Агритехника 2013 е отличена иновативната сламопреса LSB 1290i (i-DENSITY). В нея е приложена нова система за пресиране на балите, в която с многократни циклични движения поред се пресират горната и долната част на балата. Къде е разликата? Налягането е еднакво, а площта на пресираната слама е два пъти по-малка, поради това усилието става два пъти по-високо. В крайна сметка балата се получава с 25 % по-плътна от другите.

Всичко това е резултат от внедряването от KUHN на стратегия, наречена с простото и ясно име – ONE – една група, един отрасъл, една цел – винаги първи. В нея има само три пункта: удовлетвореност и лоялност на клиентите, синергетичен ефект на подразделенията на групировката и повишаване на конкурентноспособността.
Саверн журналистите имаше какво да видят. Освен уникалния самоходен фуражосмесител SPW18, показан в Центъра на прогреса, на елзаските полета бе демонстрирана работата на новите машини – косачките FC10030D lift control, двуроторна сенообръщачка GA8030, многофункционална почвообработваща техника Cultimer L и Performer 4000, навесна пръскачка Altis 2002, сеитбен комплекс от вертикална фреза HR6004 и пневматична сеялка CSC6000. Стойките на Cultimer с механична система за защита на двойна пружина са способни да удържат налягането в почвата докато то не превиши 600 кг.

При сработване стойката се повдига плавно нагоре до 30 см. А след това бързо се връща в изходно положение за сметка на налягането на пружините. Работните органи нямат никакви маслени точки и не изискват техническо обслужване. За култиватора има пълен комплект валяци – новия лек T-Liner и новият тежък HD-Liner 600 се адаптират към всички видове почва. Пръскачката ALTIS е налична с резервоар с вместимост 2000 литра и/или съд с предно навесване PF с обем 1000 или 1500 литра. Комбинацията позволява да се постигне общ обем на резервоара от 3500 литра и да се замени прикачна или самоходна пръскачка по маневреност, а още повече по стойност.
Всяка от тези машини е шедьовър по отношение на икономичността и цял фойерверк от иновации. Интересно е, че KUHN е професионалист и при фуражоприбиращата, и в почвообработващата, и в сеитбената техника.
Международната прес-среща завърши с посещение на Европарламента в Страсбург. И това не бе случайно. Достиженията на групировката KUHN са индикатор за силата и прогреса на икономиката на ЕС, а новостите в техниката са реално потвърждение на качеството на избраната стратегия./[url=https://fermera.bg/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/item/2650-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BAuhn-%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D1%82-1-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE.html]fermera.bg[/url]

 Групировката Кuhn с оборот от 1 млрд. евро
5906
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини