Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
04.12.2013 г.

По-мощни нови попълнения от JCB Agri за световноизвестната им гама колесни товарачи JCB Farm Master

Пет нови и подобрени големи челни товарачи JCB Farm Master бяха представени на Агритехника, за да пренесат силата на световния лидер на високопроизводителни машини за стрителството JCB и в селското стопанство.
Сред подобренията е новата кабина, която допринася за повече комфорт, информираност и по-тиха среда за работа на водача. Дизеловият двигател JCB EcoMAX T4i ще замени предишния при три от моделите. Революционният двигател и подобренията по трансмисията са основните промени в двата най-продавани модела от серия Agri „S”.

[B%]Най-новите подобрения в серията JCB Farm Master са: [%B]
• По-просторна, шумоизолирана и по-високотехнологична кабина ще бъде въведена при всички нови и подобрени модели
• Новият и подобрен за нуждите на селското стопанство модел 411 Agri ще бъде оборудван с двигател EcoMAX с по-висока мощност и въртящ момент
• Нов 413S заменя модела 412S с по-мощен двигател и опция High Lift за по-високо повдигане на товара
• Нов 417Agri заменя модел 416, с мощността и икономичността на двигател JCB EcoMAX T4
• Нов модел 418S заменя досегашните модели 414S/416S с ново шаси, повече мощност и блокаж на хидротрансформатора
• Нов модел 435S Agri, с подобрен разход на гориво с 28% при манипулации на силаж, заменя модела 434S

[B%]Управляващ директор на JCB Agriculture Ричард Фокс-Марс сподели пред журналисти:[%B] „Иновативните колесни товарачи на JCB са с уникално оборудване, специално за селското стопанство с ненадминато съотношение мощност - маса, лесно превключване на скоростите и гуми за по-добро сцепление в типичните условия на фермата. Големи ферми, предприемачи и големи складови бази разчитат на товарачите от серията JCB Farm Master да обслужват ефикасно нуждите на всяко стопанство, без значение дали се извършва работа във ферма, с торове, захранване на био-електро централи, извършване на дейности в бункери за силаж с голяма производителност или работа на полето при изпълнение на задачи като складиране на компост или оборски тор.”

[B%]Стандартната Агри версия е идеална за работа и в строителството,[%B] а по-мощните модели Agri “S” са със значително по-голяма мощност, около 17-18 к.с./тон, и 6-степенна трансмисия с по-дълги предавки и бавна първа предавка за по-добро набутване на силаж или купчини с тор, или компост. Самоблокиращият се преден диференциал и широкопорестите радиатори на охладителната система, които устояват на работата в по-запрашената и замърсена среда на фермата, са също включени в стандартните модели.

Всички нововъведения при по-малките модели идват едва 18 месеца след обновяването при най-големите челни товарачи JCB Farm Master - модели 427 Agri, 437 Agri и 457 Agri, които преминаха към стандарт Euro Stage 3B/US Tier 4 Interim за вредни емисии и получиха множество подобрения, включително по-добра работа на двигателя при ниски обороти, автоматично изключване на двигателя за по-голяма икономичност, петстепенна трансмисия като опция и автоматичен блокаж на предния мост.

Ричард Фокс-Марс добави: „Инвестициите, които направихме в тези нововъведения, показват нашата отдаденост в производството на правилния продукт за всеки клиент и всякакво приложение. С модели, започващи от компактен товарач с капацитет 2 тона до големите челни товарачи с товароподемност от над 22 тона, JCB оправдава твърдението, че е световен лидер в производството на колесни товарачи за селското стопанство и други сектори.”

[B%]Нов дизайн на кабината[%B]
Най-поразителната промяна за всички нови колесни товарачи JCB Farm Master е дизайна на кабината, в която има принципни подобрения, давайки на машината по-стилно и модерно излъчване, което ще се хареса на операторите. Кабината е с обем 3м3 и е значително по-голяма, по-добре шумоизолирана и удобна, с повече място за багаж и нов инструментален дисплей пред водача, за предоставяне на повече информация. Също така е включена опция за климатична система за автоматично нагласяне на желаната температурата.

Благодарение на скриването на ауспуха за изгорели газове под по-компактния, леко наклонен надолу капак видимостта назад е подобрена. Кабината се запазва чиста благодарение на новия тип калници, които могат да се регулират така, че да покриват всякакъв размер гуми. Задните калници вече не са монтирани на задния мост, а са захванати към рамата на товарача.

Направени са подобрения в управлението, постредством пропорционален електро-хидравличен контрол на допълнителните разпределители, така че два разпределителя могат да бъдат контролирани едновременно. Машината е снабдена с възможност на работа с постоянен поток, което позволява на JCB Farm Master да работи с почистващи четки, роторни снегорини и други.

[B%]Икономичен двигател JCB EcoMAX T4 [%B]
Високоефективния двигател JCB EcoMAX T4 прави своя дебют в моделите колесни товарачи Farm Master 411, 413S и 417 Agri, отговаряйки на изискванията за вредни емисии без допълнителна, сложна технология за обработка на изгорелите газове, която да изисква скъпа сервизна поддръжка. Двигателят е позициониран по-назад от този в предходния модел, за да може да бъде монтирана по-голяма кабина. Двигателят е отделен от трансмисията чрез карданна предавка, благодарение на което по-малко шум, топлина и вибрации достигат до кабината за по-добра работна среда на оператора.
Подробности и допълнителна информация от официалния представител на JCB за България ОПТИКОМ ООД, www.opticom-bg.com.

По-мощни нови попълнения от JCB Agri за световноизвестната им гама колесни товарачи JCB Farm Master
11762
 

Последни материали
Виж
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Свързани материали
Виж
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини