31-08-2004 г. Най-често есенните репички се отглеждат след предшественик пипер, домати, краставици. Може да се засяват и като уплътняваща култура при цветното зеле, морковите, салатите. Засяват се на равна повърхност през септември със сеялка на многоредови ленти, широки 1,2-1,5 м при междуленточно разстояние 40-50 см и разстояние между редовете 10-12 см. Засява се на дълбочина 1,5-2 см, като на декар отиват по 1,5-2 кг семе. По време на вегетацията редовно се плеви, прорежда и полива при нужда. Прореждането става след масовото поникване. Накрая растенията трябва да останат на 3-6 см едно от друго. Четири-пет седмици след засяването репичките са готови. Бере се на няколко пъти през 4-5 дни. Ако се забави прибирането, продукцията влошава силно качеството си - репичките загрубяват и изкуфяват. Набраните репички се измиват и навързват на връзки от по 5-10 броя. Предлагат се веднага на пазара. Добивът е около 800-1200 килограма от декар. Най-подходящи за целта са сортовете Червени с бели опашки, Любими и Сакса.