Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
18.03.2013 г.

Щандът на БАСФ привлече като магнит земеделските производители

Значителен брой фермери и агробизнесмени от цялата страна потърсиха екипа на фирмата, защото знаеха, че ги очакват добри новини

Петър ЙОРДАНОВ
Както всяка година, така и тази на Международното селскостопанско изложение Агра в Пловдив, екипът на една от лидерските компании в агрохимическия сектор – БАСФ, отдел Растителна защита беше подготвен да посрещне огромен брой фермери и агробизнесмени от цялата страна. На всеки, спрял се на щанда посетител, без оглед на формата и мащабите на неговото стопанство, специалистите на фирмата отделяха подобаващо внимание и достатъчно време за консултации, разговори и отговори на всички задавани въпроси. И като говорим за въпроси – да, въпроси имаше. Но те не бяха насочени толкова към продуктите, защото няма сериозен земеделски производител, който да не познава и да не използва качествените продукти на БАСФ. Добрите новини бързо се разчуват и от тази гледна точка земеделските производители пристигаха на щанда на БАСФ защото вече имаха информация от мащабните технически срещи на компанията за обновената продуктова листа. И не само това ги привличаше на щанда. Големият интерес на фермерите беше провокиран от предлаганите изключително атрактивни бонус пакети. Те бяха и причината още тук на Агра 2013, много от постоянните, а за отбелязване и нови клиенти на БАСФ да си тръгнат със сключени сделки.

[B%]Посланията на БАСФ за сезон 2013 са атрактивни и разнообразни[%B]
Верни на девиза си: „Заедно за по-високи добиви”, екипът на БАСФ, отдел Растителна защита е подготвил за своите партньори и клиенти за сезон 2013 специално подбрани многобройни комбинации от предложения, които действително са основата на печелившо производство. [B%]Ето само някой от тях:[%B]
- Промоционални цени и бонус пакети за житни култури;
- Последни иновации AgCelence;
- Специален подарък за всички земеделци-партньори по случай 5-годишнината на Клиърфийлд юниън.
Това разбира се не е всичко, предвидени са и много други допълнителни улеснения за земеделските производители във всеки един сегмент от растителната защита при отглеждане на различните култури.
[B%]Предложението при хербицидите е повече от атрактивно.[%B]
За всеки третиран декар с Палас, фермерът получава абсолютно безплатно Дерби супер. Пакетът Палас Плюс дава още по-голяма свобода в планирането на разходите и печалбата.
[B%]Нестандартно изгодна промоция[%B]
Възможност с едно третиране да се внесат хербицид и фунгицид - това е в основата на промоционалния пакет Д2, познат от миналата година. Сега комбинацията Дерби Супер + Дует Ултра е в пакет за площ от 300 декара. За всеки закупен пакет БАСФ предоставя допълнително препарати за още 30 дка. Земеделските производители, които са ползвали вече тази комбинация отлично знаят, че тя е оптималното съчетание цена - качество.
[B%]Танго супер - изборът на познавачите[%B]
Фунгицидът, който е създаден да контролира икономически важните болести по житните култури. Всички фермери третирали над 2000 декара с Танго супер в съчетание с някой от другите предлагани продукти по избор, ще бъдат поканени от БАСФ за обмяна на опит в чужбина.

С продуктите на БАСФ психологическата граница от 700 кг/дка вече е преодоляна
Преди 5 години, когато с фунгициди се третираха едва 7% от пшеничните посеви, двукратното третиране би звучало доста нереалистично и неприложемо. Благодарение на БАСФ и други водещи компания, грижите за житните култури и най-вече опазването им от болести бяха поставени на качественно ново ниво. В резултат на това през 2012 година с фунгициди бяха третирани 70% от посевите с пшеница. Да не говорим, че голяма част от тях двукратно, което производителите вече не приемат като екстра, а като фундаментален инструмент за рентабилно производство. Всичко това доведе до получаване на добиви, които в миналото бяха смятани за непреодолима бариера. Партньорите на БАСФ, които се довериха на специалистите и продуктите на фирмата вече са сред производителите, които получиха добив от 700 кг/дка, при това с по-високо качество на зърното. И това не е всичко, защото себестойността на произвезведената продукция е с по-ниска, а направените разходи за фунгициди не само се възвръщат, но и носят от 40 до 60 лв. повече приход от декар.

[B%]Капало - продуктът с уникално действие вече и в България[%B]
От няколко години българските зърнопроизводители бяха информирани за иновативният фунгицид на БАСФ – Капало, който не беше регистриран у нас, но вече се използваше в няколко европейски страни. Посетителите на щанда на БАСФ на Агра 2013 в Пловдив най-после получиха положителен отговор, че продуктът за който толкова питаха и с нетърпение очакваха вече е на тяхно разположение. Капало е уникален, защото съдържа ефективна комбинация от три активни вещества, които осигуряват максимална защита на всички части на растението - от корена до класа. Трите съставки имат различен механизъм на действие, което напълно елиминира риска от резистентност. Освен комплексното действие срещу всички болести по пшеницата, Капало има и продължително последействие - до 5-6 седмици. И не на последно място уникалността на продукта е и в специалната формулация Stick&Stay - "залепни и остани". Това създава здрава връзка между разтвор и растение и прави третирането с фунгицида абсолютно независимо от климатичните условия и осигурява максимална защита на растенията срещу пълната гама болести по житните култури.

След срещата с екипа на БАСФ при посещението на щанда на фирмата на Агра 2013, българските фермери и най-вече зърнопроизводители си тръгваха с голяма доза оптимизъм и позитивна нагласа за бъдещото производство. Очакванията им за по-високи добиви и качество на продукцията няма как да не се реализират. Ако те направят всичко, което зависи от тях, знаят че останалото ще направят продуктите и специалистите на БАСФ, които неизменно работят за постигане на „Добив плюс”!

[B%]На снимката: Г-жа Ваня Горчева - Мениджърът на отдел „Растителна защита” на БАСФ България посрещна на щанда на фирмата на Агра 2013 агробизнесмена Петромир Петров, с когото отдавна са в тясно партньорско сътрудничество[%B]


[url=https://www.fermera.bg/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/item/247-%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%84-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8.html]От fermera.bg[/url]

Щандът на БАСФ привлече като магнит земеделските производители
9638
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини