15-06-2004 г. 100-хилядния тон брашно произведе мелничният комплекс на фирма “ТОПАЗ МЕЛ”, която се намира в с. Церковски, община Карнобат, съобщи Олга Тишева, директор в “ТОПАЗ МЕЛ”. Корпоративни клиенти на мелничния комплекс са 18 индустриални хлебозаводи в България и над 800 средни и дребни производители на хляб и хлебни изделия, сред които “Нестле София” АД, “Нилана” ООД, “Джи Ви Ел холдинг България” АД, Pain d`Or, “Профекс хляб” АД, “Победа Бургас” АД, които са най-верният барометър за качеството на произведената продукция, съобщи Balkan Media Agency. Те получават брашно и зърнени продукти, произведени по съвременна технология и контролирани от реномирани специалисти, с гордост заявяват от ръководството на фирмата. Гаранция за качеството на брашното, произведено в “ТОПАЗ МЕЛ”, е новата мелница “Бюлер”, пусната в експлоатация през м. септември 2003 г. Тя е с капацитет 300 т/24 часа и е оборудвана с машини на швейцарската фирма “Бюлер”. Мелницата е управлявана от компютърна автоматична система. В процеса на производство човешката намеса е сведена до минимум. “ТОПАЗ МЕЛ” разчита на 3 лаборатории за контрол на качеството, оборудвани от световноизвестните фирми “Сарториус”, “Пертен” и “Мермет”, където се анализира постъпилото зърно и се разделя съобразно качествените му показатели. Така се изключва всяка възможност за влагане на некачествена суровина в брашното. Резултатът е смилането на качествено брашно от добро зърно, с най-високи рандемани, съгласно указанията на Европейския съюз за развитие на мелничарския бранш, коментират хлебопроизводители и сладкари от Асоциацията “Хляб за България”, които са редовни клиенти на мелничния комплекс от самото му създаване. Признание за изключителните показатели на продуктите с марка “ТОПАЗ МЕЛ” дават и от Съюза на мелничарите в България, като поставят фирмата в “Топ 10” на най-добрите производители на брашна на Балканския полуостров.