Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
16.05.2012 г.

Оптиком на БАТА АГРО 2012 с новости и промоции

От 8 до 12 май на Летище Стара Загора се проведе третото издание на изложението БАТА АГРО, организирано от Българската Асоциация на Търговците на Агротехника в България. На площ от 1200 кв.м. екипът на Оптиком посрещна посетители и гости с много новости и традиционно представяни машини.

[B%]Българска премиера ще има флагмана JCB 8310 Fastrac от новата серия трактори JCB 8000. [%B]
Благодарение на новите двигатели SISU, отговарящи на еко-нормите Tier 4 Bi, консумацията на гориво при тези бързи трактори е намалена с 10%. Новият JCB 8310 Fastrac е оборудван с 8,4 литров двигател SISU и безстепенна трансмисия V-Tronic, която е с изцяло нов софтуер и гарантира плавната й работа. Освен това тя е оборудвана и с круиз контрол, за максимално удобство на оператора. Подобрена е и охлаждащата система, с цел по-лесния сервизен достъп, което я прави и изключително лесна за почистване.
[B%]Стандартно оборудване е новата JCB Live Link сателитна GPS система,[%B] която е свързана с хидравликата за автоматично управление на трактора, а също така контролира безопасността при движение с висока скорост, а освен това дава възможност за дистанционно следене и управление на машините. Подобрен е и сервизният достъп до хидравличния резервоар, измиващата течност, акумулаторите и спирачната течност на трактора. Кабината в новия JCB 8310 е изключително просторна, с пасажерска седалка в пълен размер. Всички контролни уреди са интуитивни за управление, с удобен джойстик. От новия тъч-скрийн дисплей могат да се задават всички основни параметри за работата на машината, включително пълно автоматизиран режим на работа, както и автопилот при транспортно положение.
При работа в полето оператора може да зададе желаната работна скорост и интелигентната компютърна система ще я поддържа автоматично при оптимална синхронизация работата на двигателя, трансмисията и хидравликата.
В допълнение има и изцяло нова тракшън система, която е с активно окачване на колелата и електронен контрол против буксуване в полето и поднасяне на пътя. Системата е автоматично синхронизирана с оборотите на двигателя, което помага за стабилизирането и нормалната работа на машината.
Максималната скорост, която достигат новите трактори JCB Fastrac е до 70 км./ч. Те са оборудвани и с новата електронна-спирачна система EBS, която замества добре позната досега ABS система. Тракторите са вече с по-мощен алтернатор, който осигурява едновременна работа на всички работни светлини и електроника.

[B%]Телескопичният товарач JCB 550-80 Agri беше представен на БАТА АГРО за пръв път на българския пазар[%B]
Новият модел е с височина на повдигане до 8,1 метра и с товароподемност от 5,0 тона и е разработен в отговор на клиентското търсене за достъпна машина с още по-големи възможности за вдигане.
Моделът 550-80 Agri Plus е с най-голям капацитет в гамата телескопични товарачи на JCB и е специално създаден за манипулиране на насипни товари в зърнопроизводството. Характеристиките на модела 550-80 го правят идеалната машина и за производството на биомаса, при която се изисква обработката на големи обеми материал. Задвижвана стандартно от двигател със 145 к.с. (108 кВт), машината се характеризира с изключително мощна трансмисия, с хидравлична система с променлив дебит от 145 л/мин и високопропускливи тръбопроводи Hi-flow за оптимизация на времената на работните цикли и за използване на различни спомагателни приспособления.

[B%]Премиера имаха новите модели зърнокомбайни LAVERDA M410 ADV, M310 MCS, M200[%B] – всички създадени за висока производителност, прибиране на зърното без загуба и начупване, надеждност, висок комфорт за оператора. Новост са мощните двигатели SISU Diesel с SCR катализатор от 209 до 360 к.с. Комбайните са серийно оборудвани със системата за интелигентна жътва TERRA CONTROL+GSAX, захранваща система PFR, многофункционална система за вършитба и сепарация Multi Crop Separator Plus, комфортна и ергономична кабина клас Commodore.

Освен традиционното представяне на тракторите LANDINI 7-210, Landpower, Powermondial, Powerfarm, Rex,[B%] дебют направи моделът Powerfarm 110 High Clearance – трактор с мощност 102 к.с. и с висок просвет от 70 см,[%B] което го прави особено подходящ за използване в зеленчукопроизводството и при полски работи - окопаване, пръскане в късен период на вегетация и др. Възможността за оборудване с реверс, включващ се без използване на съединител, е идеално решение за работа с челен товарач.

[B%]Гостите видяха и новости при почвообработващите машини. [%B]
OVLAC VERSATILL е дълбокоразрохкващ култиватор за слята обработка. Високият клиренс, здравите стълбци с нон-стоп защита с плоски пружини, работната дълбочина от 5 до 30 см му позволяват да работи успешно на стърнища и полета с много растителни остатъци. Работните му органи са наредени в три реда, с пълно припокриване на работната зона, а след тях е монтиран ред с т.нар. „нивелиращи” дискове и валяк. Идеално решение за финиширащи предсеитбени обработки. Специализираният хедер с лифтери за прибиране на слънчоглед MORESIL с голяма работна ширина от 6,50 м позволява едновременно прибиране на 9 реда, което повишава значително производителността.

На щанда беше изложена и[B%] пълната гама на MONOSEM – 6 и 12-редови сеялки, окопни култиватори, сеялка за зеленчукови култури, прикачна щангова пръскачка KUHN, тороразпръскващите машини на SULKY, [%B]добилият голяма популярност на нашия пазар хедер за прибиране на царевица OLIMAC, механичните сеялки на Great Plains с работна ширина 4 и 8 м, комбинираната почвообработваща машина Disc-O-Vator, комбиниран сеитбен аграгат Junkkari Maestro, тороразпръскващи ремаркета и др.

Оптиком на БАТА АГРО 2012 с новости и промоции
7905
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини