Начало » Новини » Страната
19.08.2011 г.

До 30 септември е срокът за сключване на анекси за разсрочване на кредити за фураж и изхранване на животни

До 30 септември е срокът за сключване на анекси за разсрочване на кредити за фураж и изхранване на животни

До 30 септември т.г. тече срок за сключване на анекси по договори за кредити, предоставени на земеделските стопани от Държавен фонд „Земеделие” през 2008, 2009 и 2010 година. Възможността за разсрочване на кредити се отнася за едногодишните кредити, предоставяни през 2008, 2009, 2010 г. на стопаните за закупуване на фураж и/или фуражни компоненти за изхранване на преживни животни (говеда, биволи, овце и кози), птици и свине. Решението е одобрено от Управителния съвет на фонда.
Лихвата по разсрочването ще бъде в размер на 6%, но не по-малко от референтния лихвен процент за Република България, приложим към датата на сключване на анекса към договора за разсрочване.

Срокът, до който стопаните ще трябва да издължат разсрочените си кредити е 26 ноември 2012 г. Той се отнася за главницата по кредита и за лихвата за последната 2012 година.
Натрупаните лихви от досегашни разсрочвания на същите кредити през 2009, 2010 и 2011 година, земеделските стопани ще трябва да изплатят на фонда до 15 ноември тази година.

В случай, че кредитите не бъдат разсрочени, те стават изискуеми и фонд „Земеделие” ще предприеме действия по събирането им.
Сключването на анексите за разсрочване се извършва в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” към съответните 28 областни дирекции на Държавен фонд „Земеделие” и тече от 15.08.2011 г. до 30.09.2011 г.

Информацията за условията и изискванията за разсрочване на кредитите, земеделските производители могат да получават на място в областните дирекции на ДФ„Земеделие”, както и на телефоните за връзка с областните дирекции, обявени на сайта на фонда.
Информация може да се получи и на телефона на отдел „Краткосрочни схеми за подпомагане” в Централно управление на Държавен фонд „Земеделие” – 02/81-87-316.
1574
Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Полезни съвети
Подготвяме семената на патладжаните за разсад
InteliFresh
В Стара Загора се проведе първият по рода си форум за реализация на пресни плодове и зеленчуци
Кметът на Берлин призова съгражданите си и гостите на германската столица да опитат изключително вкусните и полезни български храни
Откриха българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин
По примера на местните зърнопроизводители от преди 15 години
Кооперативи в Латвия се обединяват срещу ниските изкупни цени на млякото
Министерството на земеделието ще търси финансиране от ЕС по мярката за напояване
Порожанов: За първи път през 2017 година Напоителни системи излиза на печалба
Според министъра земеделските дейности ще останат важен източник на доходи за голяма част от населението
Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция
Свързани материали
Виж
Полезни съвети
Подготвяме семената на патладжаните за разсад
InteliFresh
В Стара Загора се проведе първият по рода си форум за реализация на пресни плодове и зеленчуци
Кметът на Берлин призова съгражданите си и гостите на германската столица да опитат изключително вкусните и полезни български храни
Откриха българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин
По примера на местните зърнопроизводители от преди 15 години
Кооперативи в Латвия се обединяват срещу ниските изкупни цени на млякото
Министерството на земеделието ще търси финансиране от ЕС по мярката за напояване
Порожанов: За първи път през 2017 година Напоителни системи излиза на печалба
Според министъра земеделските дейности ще останат важен източник на доходи за голяма част от населението
Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам