Начало » Важно за фермера » Животновъдство
08.12.2009 г.

Промишлено развъждане на зайци

Характеристика на миниферма тип МИАКРО

Традиционното промишлено развъждане на зайци се осъществява по ретро метод, който включва отглеждането на животните в тесни клетки, хранене дватри пъти дневно, даване на различни добавки в храната, ускоряващи растежа и т.н. Всичко това води до получаването на недоброкачествени кожи и месо, наситено с остатъци от вредни химикали. В Русия е разработен от Игор Николаевич Михайлов принципно нов подход – отглеждане на зайци по метода МИАКРО.

[B%]ЕКСПЛОАТАЦИОННА ХАРАКТЕРИСТИКА[%B]

Отглеждането на зайци по новата промишлена технология има за основна единица миниферма МИАКРО (двуетажна). Една миниферма от този тип заема 1,4 кв. метра открита площ, а като се прибавят проходите, входовете и други, фермата включва обща площ от 8 кв. метра. Едно голямо зайцевъдно стопанство от нов вид се състои от 16 миниферми. Животните, които се отглеждат в една миниферма МИАКРО, са средно 13 (зайкиня с две зайчета). Разходът на комбиниран фураж при този начин е за отглеждането на едно растящо зайче – 14 килограма; на минифермата за един ден 1,4 кг, а за година – 500 килограма. Разходът на сено за едно зайче възлиза на 7 кг; на минифермата за един ден – 0,7 кг, а за година – 250 килограма. Разходът на електроенергия само през студените зимни дни е 0,03 кВт. При температура на въздуха над 10 градуса по Целзий електроенергия не се разходва. Разходът на труд е следният: 0,5 ч/ч за една седмица, т.е. 26 ч/ч за година, или 0,18 ч/ч за получаването на 1 килограм продукция в живо тегло. Периодът за възвръщане на оборотния капитал е 100 дни.

[B%]ДОБИВ НА МЕСО[%B]

Той е не по-малко от 100 кг диетично, лесноусвояемо месо с високи гастрономически качества – без съдържание на стронций 90, на други продукти на атомния разпад, на хербициди, пестициди, различни химикали, на следи от лекарствени средства, даже и без следи от миризми вследствие на естествените нужди на животните.

[B%]КОЖИ ТИП МИКРАКСЕЛ[%B]

При този начин на отглеждане на зайците се получават невиждани по качество кожи. Приготвените от тях палта може да се носят без видими повреди повече от 10 години, а космената покривка въобще не опадва. За една година от една миниферма МИАКРО се произвеждат кожи тип МИКРАКСЕЛ, достатъчни за направата на едно изключително качествено дамско кожено палто. От www.rabbit.ru
Промишлено развъждане на зайци
33754

Коментари (3)

Моля отбележете, че не сте робот.

 От: Justin  15:06  четвъртък, 12 юли 2012 г.
Your thinking mahcets mine - great minds think alike!
Последни материали
Виж
Темпото на увеличаване на потреблението обаче е 2 пъти по-слабо
Производството на мляко в света е нараснало с над 2 на сто за година
След летните жеги
Слабата реколта от картофи изправи германските фермери на ръба на фалита
Балтийската република така и не успява да получи близко до средното финансиране
Орязването на субсидиите за фермерите в проектобюджета на ЕС до 2027 година възмути Литва
По проекти за милиони
ЕС субсидира рекламата в чужбина на продуктите на 3 български организации
Важно уточнение
Няма да се доказва мляко от овцевъдите в регионите, обхванати от чума
Контрол
Поредна проверка на ЮЗДП и WWF в Тетевенския Балкан
Свързани материали
Виж
Темпото на увеличаване на потреблението обаче е 2 пъти по-слабо
Производството на мляко в света е нараснало с над 2 на сто за година
След летните жеги
Слабата реколта от картофи изправи германските фермери на ръба на фалита
Балтийската република така и не успява да получи близко до средното финансиране
Орязването на субсидиите за фермерите в проектобюджета на ЕС до 2027 година възмути Литва
По проекти за милиони
ЕС субсидира рекламата в чужбина на продуктите на 3 български организации
Важно уточнение
Няма да се доказва мляко от овцевъдите в регионите, обхванати от чума
Контрол
Поредна проверка на ЮЗДП и WWF в Тетевенския Балкан
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам