Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
14.02.2020 г.

John Deere получи престижни награди за иновации

John Deere получи престижни награди за иновации

Снимка на фирма Мегатрон

Американският производител на селскостопанска техника John Deere наскоро получи 2 от наградите AE50 на Американското общество на инженерите от селското стопанство и биотехнологиите за изключителни иновации, довели до значителни подобрения в производството, става ясно от изявление на компанията. Наградите се връчват ежегодно за най-иновативните продукти в производството на храни и селскостопанска продукция, като изборът е на международно жури от експерти. Признанието се получава за изобретателност в развойната дейност на продуктитите, както и за тяхното подобрение от гледна точка на спестено време, разходи и труд на производителите при едновременно подобряване на сигурността при осъществяване на дейността.

Наградите, получени от John Deere през тази година, са за системата за течно торене LS475 и серията пневматични сеялки N500C.

Излязла на пазара през есента, LS475 е един от вариантите за торачката с голяма вместимост F4635 на John Deere. Тя е предназначена за големите производители и компаниите за отдаване на селскостопанска техника под наем, нуждаещи се от гъвкавост в съотношението между скорост и количество влагани торове. Дава възможност за наторяване на големи площи за кратко време при намаляване на утъпкването на почвата. Създадена в сътрудничество с компанията Hagie Manufacturing, системата разполага с резервоар от 2000 галона (7570 литра – бел. ред.), който се пълни със скорост от 1136 литра в минута, както и с 27-метрова автоматично сгъваема стрела от 7 части, мотирана на торачката F4635.

Машините на John Deere сами предупреждават за бъдещи повреди

Серията пневматични сеялки N500C улеснява получаването на данни от водача на трактора и осигурява последните достижения в комплексните технологии за прецизност на сеитбата, предоставяйки му контрол и увереност при засяването на зърнени култури, рапица, соя и други. Новите технологии, разработени за серията, включват везните ActiveCal за изчисляване на количеството семена в бункера по време на движение с цел прецизно настройване на сеитбената норма от кабината, устройството RelativeFlow за наблюдение за евентуално блокиране на някой от изсяващите апарати, технологията TruSet за контрол от кабината на натиска на сеялката върху почвата и приложението SeederPlus за удобна настройка на измерваните параметри и наблюдение на теглото на бункера.

„Наградите AE50 потвърждават отново иновативния дух на нашите служители и подчертават ангажираността на John Deere да предостави на дълбоко свързаните със земята възможно най-полезните висококачествени продукти. Никой в бранша не инвестира повече в изследвания и развойна дейност от John Deere и ние ще се придържаме към тази стратегия. Нашите инженери си спечелиха голяма слава със създаването на технологии и продукти, облагодетелстващи клиентите ни”, заяви Джоуъл Доусън, директор за производството и прецизното земеделие в компанията.

John Deere получи престижни награди за иновации
16468
 

Последни материали
Виж
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Можем да използваме канелата не само в кухнята, но и в градината
Десетки сигнали за мнимо бедстващи щъркели в Хасково
Свързани материали
Виж
Системата See and Spray на John Deere открива и унищожава ефективно плевелите
John Deere преустановява доставките за Русия и Беларус
Стрелбата на окупаторите е повредила поне 6 силоза със зърно
Руснаци откараха в Чечения задигнати в Украйна машини на John Deere за 1 милион евро
Компанията е първа по ръст в индустриалния индекс от началото на годината
Цената на акциите на John Deere стигна рекордно високо ниво
JOHN DEERE РАЗШИРЯВА ПАРТНЬОРСТВОТО СИ С KRAMP В ЕВРОПА
Работете интелигентно, свършете повече
Представяме изцяло нова серия трактори 6R на John Deere
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини